09 / 05 / 2024

Cibuti ekonomi üssü

Cibuti ekonomi üssü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi beraberindeki 100 kişilik iş adamı heyetiyle Doğu Afrika’nın giriş kapısı Cibuti’ye bir iş seyahati düzenledi. Cibuti’ye bir Özel Ekonomik Bölge kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı.

Cibuti hükümetinden Türk yatırımcılara davet! 

Türkiye Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, Cibuti’de 15 kadar Türk şirketinin olduğunu belirtti. Şahinkaya, Türk Özel Ekonomi Bölgesi alanında çalışmaların başlaması için de Türk yatırımcıların beklendiğini belirtti...

1 trilyon dolarlık pazarın kapısı Cibuti’yle aralanıyor!

Afrika'ya ihracatını son 10 yılda yaklaşık 4 kat artıran Türkiye'ye Cibuti'de tahsis edilen Türk Özel Ekonomi Bölgesi, Afrika pazarının Türk firmalarına açılmasında anahtar rolü üstlenecek.

Cibuti’den Türkiye’ye özel ekonomi bölgesi!

Afrika’nın önemli ticaret noktalarından Cibuti ile Türkiye arasındaki işbirliği artıyor. Cibuti tarafından 500 hektarlık bir arazi 99 yıllığına Türk yatırımcılara tahsis ediliyor. Yatırımcılara Cibuti tarafından vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak.

Afrika Cibuti’de askeri üs inşa ediliyor!

Çin, Ortadoğu ve Afrika için stratejik öneme sahip Cibuti’de denizaşırı askeri üssünü inşa etmeye başladı. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtti.

Adana 30 milyar dolarlık yatırımla enerji üssü olacak!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti'ye baraj yaptıracak!

Veysel Eroğlu, KKTC projesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine Cibuti'de baraj yapma projesi görevi verdiğini açıkladı.

Türk Ekonomi Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı yeni kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,10'a düşürdü.

Tahsin Tarhan: Ekonomi, rant ve inşaata dayalı hale dönüştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Tahsin Tarhan: Rant ve inşaata dayalı ekonomi çökme noktasında!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Ekonomi haberlerinde en çok inşaat sektörü dikkat çekti!

Geçen ay ekonomi sayfalarında inşaat ile döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili haberlerin gündemin ilk sırasında yer aldığı ortaya çıktı.

Karabağlar Hıfzıssıhha Enstitüsü imar planı yeniden askıda!

İzmir Karabağlar Hıfzıssıhha Enstitüsü Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Tesisleri Alanı amaçlı hazırlanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği bugün ikinci kez askıya çıkarıldı...

Ekonomi yaklaşan keskin virajı alamayabilir!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, izlenen ekonomi politikaları nedeniyle orta gelir tuzağından kurtulamayan Türkiye’nin hızla düşük gelire doğru sürüklendiğini söyledi.

Yalova'da Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Üssü Kurulacak!

Yalova’da; Yeni Ulaşım Ağlarının Kalbinde, Bölgenin Yatırım Merkezi Olmaya Aday, Yeni Bir Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Üssü Kuruluyor.

Cibuti ekonomi üssü Haberi

Cibuti ekonomi üssü


Türkiye, 500 milyonluk Afrika pazarındaki etkinliğini artırma hedefiyle, bölgeye giriş noktasındaki ülkelere odaklanıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi beraberindeki 100 kişilik iş adamı heyetiyle Doğu Afrika’nın giriş kapısı Cibuti’ye bir iş seyahati düzenledi. Cibuti’ye bir Özel Ekonomik Bölge kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı. Türk iş dünyası, bu anlaşmayla içinde bütün sektörlerin bulunduğu bir özel ekonomi bölgesi inşa edecek. Anlaşmayla genişletilebilecek ve 500 hektardan küçük olmayan bir arazi 99 yıllığına Türkiye yararına kiralanacak. 


Askeri değil ekonomik üs kuracağız 


Birçok ülkenin askeri üssünün yer aldığı Cibuti’de düzenlenen işbirliği anlaşmasının imza töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Biz buraya askeri üs değil, ekonomik üs kurmaya geldik. İki kardeş ülke gibiyiz. Yatırımlardan Türk işadamları kadar Cibuti’nin de kazanamasını istiyoruz. Bölgede kazan-kazan...