02 / 05 / 2024

Cide-Doğanyurt

Cide-Doğanyurt

Prof.Dr. Bayram Öztürk, "Türk karasularına bağlı Karadeniz kıyılarında şu anda herhangi bir koruma alanı bulunmuyor. CoCoNet Projesi kapsamında uzmanlar 5 bölge üzerinde duruyor" dedi.

Emlak Konut Cide parseli 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO Kastamonu İli, Cide İlçesi, Doğankaya Mevkii' nde yer alan 1 adet parsel için hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı....

Doğanyurt'ta yeni imar alanları oluşturulacak!

Kastamonu Doğanyurt'ta yeni imar alanları oluşturmak için başlatılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı.

Melikgazi Sultan Abdülhamid Han Bulvarı açıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi 29. Cadde ile Sakarya Mahallesi Doğanyurt Caddesi Koyunbaba mevkiini birbirine bağlayan, 3 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Sultan Abdülhamid Han Bulvarı’nın hizmete açıldığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi'nden yeni yol!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi 29. Cadde ile Sakarya Mahallesi Doğanyurt Caddesi Koyunbaba mevkiini birbirine bağlayan, 3 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Sultan Abdülhamid Han Bulvarı’nda incelemelerde bulundu.

Tuzla Belediyesi'nden Doğanyurt’a halı saha!

Tuzla Belediyesi tarafından Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde yaptırılan halı saha, törenle hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediyeciliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiklerini söyledi.

Kastamonu’da heyelan köylüleri sokakta bıraktı!

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Yassıkışla Köyü'nde, karların erimesiyle birlikte heyelan meydana geldi. Aralıklarla devam eden heyelan nedeniyle köydeki yaklaşık 20 ev ve ahırlar boşaltıldı.

Kastamonu'da heyelan sonucu karayolu çöktü!

Alınan bilgiye göre, İnebolu-Doğanyurt karayolunun 4. kilometresinde meydana gelen toprak kayması sonucu yolun bir bölümü çöktü. Göller mevkisindeki çökme nedeniyle yol kenarındaki bariyerler havada asılı kaldı.

Kastamonu İnebolu'da heyelan!

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. İnebolu-Doğanyurt karayolunun Taşburun ve Özlüce köyleri mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle sahil yolu ulaşıma kapandı. Çalışma yapılıyor...

TOKİ Gölbaşı Konutları'nda elektrik ve doğal gaz sorunu çözülüyor

TOKİ Ankara Gölbaşı Örencik Konutlarında yol, su elektrik ve doğal gaz sorunu çözülüyor.

Doğalgaza zam iddiası kömür satışlarını patlattı

Doğalgaza zam yapılacağı iddiaları vatandaşları rafa kaldırdıkları sobaları tekrar kullanmaya yöneltti

Adolf Hitler'in doğduğu ev 2.2 milyon euro

Nazi lideri Adolf Hitler'in Avusturya Braunau am Inn'de doğduğu evin şimdiki sahibi, evi 2.2 milyon euroya satmaya karar verdi

Adolf Hitler'in doğduğu ev satışa çıkarılacak!

Nazi lideri Adolf Hitler'in Avusturya'da doğduğu evin sahibi, evi satmaya karar verdi

Doğalgaza ilişkin yasal düzenleme 2010'a kaldı

Enerji Bakanı Yıldız, bütçe çalışmalarının başlaması nedeniyle doğalgaz ve yenilenebilir enerji yasalarının en az 4 ay erteleneceğini belirtti

Cide-Doğanyurt Haberi

Cide-Doğanyurt

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk, Avrupa Birliği (AB) destekli CoCoNet Projesi kapsamında, İğneada, Şile-Kefken, Cide-Doğanyurt, Kızılırmak ve Yeşilırmak nehirleri ve deltaları, Trabzon'daki Mezgit Kayalığı'nın koruma alanı olarak belirlenmesinin önerildiğini bildirdi.


Türkiye, Rusya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan'ın üye olduğu Karadeniz Çevre Komisyonu'nca İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Karadeniz Günü" etkinliği kapsamında, Avrupa Birliği (AB) 7. çerçeve programı tarafından desteklenen CoCoNet Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. 


CoCoNet İş Paketi Başkanı, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı da olan Prof. Dr. Öztürk, 2012'de, "Cebelitarık Boğazı'ndan Azak Denizi'ne kadar olan büyük bir alanda acaba nereler koruma alanı ilan edilebilir" diye bir soruyla başlayan projenin, ciddi tehlike altında olan Türkiye'nin Karadeniz kıyıları için de koruma alanı aradığını anlattı.


Karadeniz kıyılarının ciddi tehdit altında...