27 / 04 / 2024

TOKİ Gölbaşı Konutları'nda elektrik ve doğal gaz sorunu çözülüyor

TOKİ Gölbaşı Konutları'nda elektrik ve doğal gaz sorunu çözülüyor

TOKİ Ankara Gölbaşı Örencik Konutlarında yol, su elektrik ve doğal gaz sorunu çözülüyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılarak hak sahiplerine teslimi gerçekleşen  Ankara  Gölbaşı Örencik Konutlarında yol, su elektrik ve doğal gaz sorunu çözülüyor.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 bin 843 konuttan oluşan Örencik konutlarında asfaltlama çalışmaları devam ederken, Başkent Doğalgaz tarafından testi tamamlanan bloklara doğal gaz verilmeye başlandı.

TEDAŞ'ın konut alanına yapılan trafoları devralmasıyla birlikte de 10 Kasım Salı gününe kadar elektrik abonelikleri, ASKİ ile varılan mutabakat çerçevesinde de 9 Kasım Pazartesi gününe kadar su abonelikleri başlatılacak.

-YOL ÇALIŞMALARI-
Örencik konutlarının bağlantı yolu, konutların dışında kaldığı için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekirken, kış şartları ve trafik yoğunluğu dikkate alınarak, hak sahiplerinin mağdur olmaması için  TOKİ  tarafından yapılıyor.

TOKİ'nin kendi kaynaklarıyla yapacağı 2 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmaları Pazartesi gününe kadar tamamlanacak.

-DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI-
Gölbaşı Örencik konutlarının doğal gaz sorunu da çözülmeye başladı. Başkent Doğalgaz'ın test çalışmalarını tamamladığı bloklara doğal gaz verilirken, merkezi ısıtma sistemi Salı gününden itibaren kademeli olarak çalışmaya başlayacak.

-ELEKTRİK ve SU ÇALIŞMALARI-
Trafo yerleri ve trafo postaları TEDAŞ'a devredilmesine müteakip abonelik işlemleri yapılacak. Bu çerçevede abonelik işlemlerinin 10 Kasım itibariyle başlatılması öngörülüyor. TOKİ konutlarına Örencik Köyü yakınlarından geçen ana hattan su bağlanırken, ASKİ tarafından başka bir talepte bulunulmaması durumunda şebekeye su verilmesinin ardından 9 Kasım Pazartesi günü itibariyle abonelik işlemleri başlayacak.
AA


Geri Dön