06 / 05 / 2024

cıkcık hamamı

cıkcık hamamı

1. Murat tarafından 1366 yılında yaptırılan Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olan ancak bakımsızlık yüzünden yıllardır harabe durumundaki hamamın restorasyonu tamamlandı...

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.

Lily House yarın görücüye çıkıyor!

İngiltere Surrey bölgesinde hayata geçirilen Eden Grove projesinin 2. etabı Lily House 4 Mart'ta görücüye çıkıyor.

Kayapark Sakura Evleri 17 Ocak'ta görücüye çıkıyor!

İstanbul Başakşehir'de, Başakşehir Belediyesi öncülüğünde ve kentsel dönüşüm alanında inşa edilecek olan Kayapark Sakura Evleri 17 Ocak'ta görücüye çıkıyor. Projede, 2+1 ve 3+1 konut tipleri yer alıyor.

Ümit Alıcı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ümit Alıcı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de100 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Alıcı tarafından kuruldu.

E Studıo C Mimarlık Projelendirme Dekorasyon Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E Studıo C Mimarlık Projelendirme Dekorasyon Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Cansın Şen ve Ceren Şen tarafından kuruldu.

KİPTAŞ Aydınlık Evler bugün görücüye çıkıyor! Yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçireceği Aydınlık Evler Projesi bugün görücüye çıkıyor. Proje 70 milyon 579 bin 422 TL bedelle hayata geçiriliyor.

KİPTAŞ Arkatlı Evler bugün görücüye çıkıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Arkatlı Evler projesi bugün görücüye çıkıyor. Projedeki konut fiyatları ve ödeme fırsatları bugün açıklanacak...

Öz Onur Ayakkabıcılık Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Öz Onur Ayakkabıcılık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Tarak tarafından kuruldu.

Kripto paralarda dolandırıcılık dava süreçleri!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Zafer İşeri bugünkü köşe yazısında kripto para ile dolandırıcılık suçlarını kaleme aldı. İşte İşeri'nin o yazısı...

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Egenin incisi İzmir'de son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı.

Türkiye'nin dolandırıcılık tarihi!

Türkiye’de dolandırıcılık denildiğinde akla gelen belli isimler bulunuyor. O isimlerden kimi Galata Kulesi’nin kimi de olmayan ineklerin satışını yaptı. Başbakanı dolandıran, çaycıyken banker olan bile oldu. İşte Türkiye’nin dolandırıcılık tarihine ismini yazdıranlar... 

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı dava reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun, Beylikdüzü'nde bulunan  inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılandıkları davada, mahkeme davanın reddine karar verdi.

cıkcık hamamı Haberi

cıkcık hamamı


Osmanlı Sultanı 1. Murat tarafından 1366 yılında yaptırılan Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olan, ancak bakımsızlık yüzünden yıllardır harabe durumundaki ''Cık Cık Hamamı''nın restorasyonu tamamlandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi hamamın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gerek Bursa gerekse tüm Osmanlı coğrafyasındaki ecdat yadigarı eserlere sahip çıktıklarını, ecdadın izi olan her yerde olmaya çalıştıklarını söyledi. 


Cumhuriyet döneminden arkeolojik dönemlere kadar kentte ne kadar tarihi değer varsa hepsini gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Altepe, şöyle konuştu: 


''Bugün açılışını yaptığımız hamam da Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olarak Sultan 1. Murat döneminde yapılmış. Sultan Külliyeleri ile ilgili yetkiyi bakanlığımızdan (Kültür ve Turizm Bakanlığı) alır almaz buradaki çalışmaları başlattık. Hamamın tapu kayıtlarında olan ancak sonradan kaybolan sıcak suyunu, kazı çalışmalarıyla tespit edip, yeniden hamama getirdik. Caminin...