05 / 05 / 2024

Çimento iç pazarı 2014

Çimento iç pazarı 2014

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı.

Çimento iç pazarı yüzde 5 büyüyecek!

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı.

El becerisi olan kadınlar dikkat! Yaptığınız ürünleri tüm dünyaya satma fırsatınız var? Hemen habere bakın!

Dünyanın en büyük el işi pazar yeri Etsy aracılığıyla evden dünyaya satış yaparak döviz kazanmak mümkün. Etsy’de en çok satış yapan 10 ülkeden biri Türkiye ve platforma kayıtlı 100 milyon müşteri var.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Çimento içinde kullanılan alkali oranının düşürülmesi önerisi mecliste!

Çimento içinde kullanılan alkali oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çimento üretimi 2019'da yüzde 4,79 arttı! 

Çimento sektörü iç pazarını değerlendiren "TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “2019 yılının son iki ayında çimento üretiminde artış yaşadık. Bu artışın 2020 yılında da devam etmesini bekliyoruz" dedi...

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi! 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin yansımalarından mutluluk duyduklarını belirtti. Ayhan, "Geçen yılın iç pazar satışlarının yüzde 25 üzerine çıkarız" dedi...

Çimento iç satışları yüzde 31 düştü!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği aracılığıyla Çimento Sektörü 2019 Kasım ayı verileri açıklandı 2019 yılının ilk 11 ayında çimento sektörü yüzde 31 oranında düşüş yaşadı.

Antalya'da 967 toplanma alanı var!

AFAD Başkanlığı Antalya Müdürü Fevzi Timur, Antalya'da 577'si park, 94'ü spor salonu, 70'i pazar yeri, 26'sı otopark, 176'sı okul ve kamu alanı, 24 de diğer alan olmak üzere 967 toplanma alanı olduğunu açıkladı.

İnşaat malzemesi sektörü bugüne kadarki en yüksek ihracata hazırlanıyor!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ocak 2019 Sektör Raporu’nda; inşaat malzemeleri iç pazarının 2019 yılında küçülebileceği ancak önemli bir çıkış yolu olarak görülen ihracatta artış yaşanacağı belirtildi.

AB'ye inşaat çeliği ihracatında yüzde 99 artış!

Dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi konumundaki Türkiye, daralan iç pazar ve ilave vergiler sebebi ile çöken ABD ihracatının ardından, en büyük pazarı konumundaki Avrupa Birliği'nde de önemli kayıplar yaşama riski ile karşı karşıya.

AB’den inşaat çeliğine yeni kota!

AB, iç pazarını korumak için çelik ürünleri ithalatına kota koyacak. Kotalar AB’de de inşaat çeliği ihracatında yüzde 60’ın üzerinde daralmaya neden olacak.

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı buraya gelip park eder!

Türkiye ekonomisine ilişkin soruları yanıtlayan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Şu anda Türk Lirası bazında baktığımda ben önümüzdeki süreçte Türk iç pazarına değil, önemli miktarlarda yabancı yatırımcının da gayrimenkul alacağını düşünüyorum" dedi...

Bolu Çimento 40 milyon TL net kar açıkladı!

Bolu Çimento, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 30 artışla 40 milyon TL net kâr açıkladı. Mehmet Akif Daşıran, "Bolu Çimento için 8 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' öngörüyoruz" dedi.

Çimento iç pazarı 2014 Haberi

Çimento iç pazarı 2014


Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı.


Oyak Çimento Grubu, KAP'a gönderdiği yatırımcı bülteninde, temel çimento maliyetlerinin ekim ayı başından itibaren geçerli olan yüzde 9 oranındaki elektrik zammı nedeniyle yüzde 2

oranında arttığını belirtti. Adana, Aslan, Bolu, Mardin ve Ünye Çimento'yu da bünyesinde bulunduran Oyak Çimento Grubu'nun ilk dokuz aylık cirosu yüzde 18 artışla 1.1 milyar lira, FAVÖK'ü yüzde 31 artışla 393.7 milyon lira, net kârı ise yüzde 84 artışla 335.6 milyon lira oldu.


Türkiye pazarının bu yılın başındaki büyüme oranının temmuz itibariyle yüzde 6'ya gerilediği belirtilen bültende, "Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri ilk 7 ay sonunda talep daralması...