05 / 05 / 2024

çimento içhracatı 2018

çimento içhracatı 2018

TÇMB tarafından sektörün ilk 8 aylık verileri açıklandı. Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün Ocak-Ağustos verilerine göre; üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 9,8’i ihracata konu oldu.

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

Fortuna Çimento İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fortuna Çimento İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuğrul Ulutaş tarafından kuruldu.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlerin iş bırakma kararı çimento ihracatını frenledi!

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Çimento içinde kullanılan alkali oranının düşürülmesi önerisi mecliste!

Çimento içinde kullanılan alkali oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çimento iç satışları yüzde 31 düştü!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği aracılığıyla Çimento Sektörü 2019 Kasım ayı verileri açıklandı 2019 yılının ilk 11 ayında çimento sektörü yüzde 31 oranında düşüş yaşadı.

Kanal İstanbul protokolü mahkemelik!

Tartışmaların odağında yer alan çılgın proje Kanal İstanbul için 2018 yılında İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokole; TMMOB’a (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) bağlı 9 meslek odasının açtığı iptal davası karar aşamasına geldi.

Alanya'daki Utopia World Hotel'in devri için başvuru yapıldı!

Alanya'daki Utopya Turizm'e ait Utopia World Hotel'in devri için Rekabet Kuruluna başvuru yapıldı. 2007'de inşa edilen ve 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa ve binayı da içinde barındıran tesis için 2018'de ön satış sözleşmesi imzalanmıştı.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Türk çimento sektörü 2018 yılında 614 milyon dolarlık ihracata ulaştı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, Çimento Sektörü 2018 yılı değerlendirmeleri ve 2019 yılı beklentilerinin yanı sıra sektör önceliklerini paylaştı. 

Yeşil GYO 2018'de 24 milyon TL'lik satış yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın satım işlemlerinin 2018 toplamı 23 milyon 978 bin 402 TL + KDV, kiralama işlemlerinin ise yıllık toplam kira bedeli 17 milyon 161 bin 968 + KDV olarak açıklandı...

Sinpaş GYO 2018'de 371,9 milyon TL'lik satış yaptı!

Sinpaş GYO'nun satım işlemlerinin 2018 toplamı 371 milyon 937 bin 797 TL + KDV, kiralama işlemlerinin toplam bedeli ise 10 milyon 966 bin 105 TL + KDV olacak şekilde gerçekleşti...

çimento içhracatı 2018 Haberi

çimento içhracatı 2018

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından sektörün ilk 8 aylık verileri açıklandı.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün Ocak-Ağustos verilerine göre; üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 9,8’i ihracata konu oldu. Bölgesel bazda yapılan satışlarda en büyük artış Ege, İç ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde görüldü.

İhracat artışı en çok Senagal’de yaşandı

2017 yılının ilk aylarında yaşanan zorlu kış şartlarının, bu yıl yaşanmaması sebebiyle yılın ilk 2 ayında satışlarda yüzde 31’lik büyüme gerçekleşti. Satışlar Mart ve Nisan aylarında aylık bazda yüzde 4 ve yüzde 8 artarak normal seyrine döndü. Fakat Mayıs ayından itibaren son 4 ayda Ramazan ayı ve Bayramların etkisiyle satışlar aylık bazda azaldı ve Ağustos ayı sonu itibariyle devre bazında da eksi olarak gerçekleşti. TUİK verilerine göre, 2018 yılı Ocak-Ağustos döneminde, ihracatın (çimento+klinker) en...