27 / 04 / 2024

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.



Oyak Çimento, 2018’den bu yana ortak olduğu TCC ile işbirliğini genişletmeye devam ediyor. Tayvanlı şirket Oyak’ın Cimpor Portugal Holdings’de sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hissesi ile birlikteOyak Denizli Çimento’daki yüzde 20 oranındaki hissesini de satın alarak  yeni anlaşma imzalandı.

OYAK'TAN DEV İŞBİRLİĞİ!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında yapılan anlaşma sonucu, son dönemdeki en büyük yabancı yatırımlarından birine imza atıldı.

Bu kapsamda, OYAK’ın Cimpor Portugal Holdings’de sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hisselerinin TCC’ye satılacağı duyuruldu.

Paraanaliz.com'da yer alan habere göre; bu şirketin hisselerinin yüzde 100 işletme değerinin ise 800 milyon Euro olduğu belirtildi.Böylece OYAK, Portekiz merkezli Cimpor’da yüzde 60 hissesinin tamamını 480 milyon Euro’ya satmış oldu.

OYAK tan dev işbirliği! Çimento da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

740 MİLYON DOLARLIK YATIRIM!

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, satışlar sayesinde ciddi boyutta nakit kaynak sağlanacağını belirtti. Erdem, şu bilgileri verdi: “OYAK Çimento’daki uluslararası ortağımız TCC ile ön mutabakata vardığımız anlaşma sonucunda ülkemize yaklaşık 740 milyon dolar tutarında nakit kaynak sağlanacak.

TCC ile beraber elektrikli batarya ve enerji depolama konusunda da Türkiye’de yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Yine ortaklaşa yürüttüğümüz ve OYAK Grup şirketlerinden İsdemir’in atıkları kullanılarak işlenecek karbon siyahı üretim tesisimizin yıllık 220 bin tonluk karbon siyahı üretimine ilişkin yatırımımız da devam ediyor.” dedi.

Beş yıl önce OYAK’la yaptıkları ortaklıkla birlikte uluslararası alandaki yatırımlarının ivme kazandığını belirten TCC Yönetim Kurulu Başkanı Nelson Chang ise, “Türkiye’ye olan güvenimizden dolayı bu ortaklıktaki payımızı artırmaya karar verdik” diye konuştu.

Chand ayrıca, OYAK’la birlikte Türkiye’de karbon emisyon indirgeme teknolojileri, elektrikli batarya ve enerji depolama alanındaki yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini ifade etti. 
 

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Geri Dön