28 / 04 / 2024

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Oyak Çimento ve Çimbeton’un da yer aldığı bazı teşebbüslere yönelik soruşturma açtı.



Rekabet Kurulu, Aydın'da hazır beton üretimi gerçekleştiren ve satış konusunda faaliyet gösteren bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinden paylaşılan duyuruya göre, Aydın’daki hazır beton üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin beraber fiyat belirlemek, bölge ya da müşteri paylaşımı yapmak ve tekrar satış fiyatı belirlemek suretiyle, Rekabetin Korunmasına Yönelik Kanun'un söz konusu maddesini ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacı ile soruşturma açıldığı ifade edildi.

 Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

İŞTE SORUŞTURMA AÇILAN FİRMALAR

Bu kapsamda, Asbeton Yapı Mühendislik Nakliye İnşaat San. ve Tic. AŞ, Aydın Seramik İnşaat İnşaat Malzemeleri Kömür San. ve Tic. Ltd. Şti, Batıbeton Sanayi AŞ, Beton-Taş Hazır Beton San. ve Tic. Ltd. Şti ve bunun yanı sıra, Boylular Gıda Petrol Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv ve Orman Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti’ne soruşturma açıldığı öğrenildi. Aynı zamanda, Burhan TÜRÜN - Bilkent Beton, Canatanlar İnşaat Akaryakıt Tarım Ürünleri Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti, Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. AŞ, DYM Değişim Yapı Market İnşaat Enerji Maden Gıda Tarım Hayvancılık Dayanıklı Tüketim Malları Nakliye Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti’ne soruşturma açıldığı ifade edildi.

 Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Bununla birlikte, Kabasakal Beton Anonim Şirketi, Kösem Yapı Mimarlık Mühendislik Madencilik Taşımacılık İnşaat Makine Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti, Mendeş İnşaat Nak. Harf. Taah. Tic. Ltd. Şti, Oyak Çimento Fabrikaları AŞ, Öztürk Ticaret, Serttaş İnşaat Taah. Tur. Maden. San. ve Tic. Ltd. Şti, Şölen Çimento Yapı İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti’ne soruşturma açıldı. Aynı zamanda, Türen Kireç İnşaat Malzemeleri Madencilik İnşaat Taahhüt Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti, Türen Yapı Malzemeleri İnşaat Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve son olarak, Ufuk Hazır Beton İnşaat Turizm Tic. Ve Paz. Ltd. Şti. ile ilgili soruşturma açılmasına karar verildiği öğrenildi.

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!


Geri Dön