22 / 05 / 2024

çin arkeoloji

çin arkeoloji

Çin'de dev antik mezar ortaya çıkarıldı. Şaanşi eyaletinde bir üniversite kampüsünde gün yüzüne çıkarılan mezarın Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü.

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

Samsun'da 39 milyon liralık müzenin inşaatı durdu!

Samsun'da, yetersiz alanı olduğu nedeniyle kapatılan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi için İlkadım ilçesinde başlatılan yeni müze binası inşaatına ara verildi.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı mecliste!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi inşaatının başlama tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Yozgat Arkeoloji Müzesi yatırım programına alındı!

Yozgat’ta inşa edilmesi planlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür Bakanlığı tarafından yatırım programı kapsamına alındı. 2013'ten beri yapılmayı bekleyen proje için çalışmalara başlaanacak. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Müzesi'nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Gaziantep Eski Öğretmenevi, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" Gaziantep Eski Öğretmenevi'nin yerinde yükselecek.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Siirt Arkeoloji Müzesi kuruluyor!

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, uzun yıllardan beri Siirt’in gündeminde olmasına rağmen bir türlü kurulamayan Arkeoloji Müzesi kurulması için girişimde bulundu.

çin arkeoloji Haberi

çin arkeoloji


Çin'in kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletinde çok geniş bir alana yayılan antik bir mezar ortaya çıkarıldı.


Şaanşi eyaletinde bir üniversite kampüsünde gün yüzüne çıkarılan mezarın Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü. Şian şehrinin güneybatısında buluanan Şian Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yeni kampüsünde bulunan mezarın 173 bin 325 metrekarelik alanı kapsadığı ve mezar uzunluğunun 550 metre, genişliğinin ise 310 metre olduğu açıklandı.


Arkeologlar, mezardan altı at tarafından çekilen iki at arabası çıkardı. Bunun imparatora eşit yüksek bir mertebe sembolü olduğu ifade edildi. Bu nedenle Çin Şı Huang'ın büyükannesinin burada gömülü olduğu tahminlerinin doğru olabileceği belirtildi.


Mezarda yeşim, altın ve gümüş parçalarının yanı sıra ince bir biçimde işlenmiş çömlek bulguların tahminlere katkıda bulunduğu belirten uzmanlar, bunun ülkede şimdiye kadar keşfedilen en...