04 / 05 / 2024

çin boykot

çin boykot

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu git gide boykot büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son olarak ödemelerini alamayan tedarikçiler de emlak şirketlerini boykot etmeye başladı.

Çin’de mortgage boykotu büyüyor! İşte son dakika gelişmeleri!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu git gide boykot büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son olarak ödemelerini alamayan tedarikçiler de emlak şirketlerini boykot etmeye başladı.

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

İnşaat malzemelerindeki zamlar ev fiyatlarını etkileyecek mi?

Kamunun devreye alınması için çağrı yapan müteahhitler, gelişme olmayınca Türkiye'de 15 gün işleri bırakacaklarını ve boykot yapacaklarını duyurdu. Peki inşaat sektöründe son durum ne? Ev fiyatları bu tartışmalardan nasıl etkilenecek?

Boykot sonrası Suudilerin Türkiye’deki konutlara ilgisi azaldı!

Türk mallarını boykot eden Suudiler'in Türkiye'deki konutlara da ilgisi düştü. Yabancılara satılan konutlarda her zaman ilk sıralarda olan Suudiler, şimdi sıralamada yer almıyor. 2019'un tamamında Türkiye'den 2 bin 208 konut alan Suudiler, bu yılın ilk 8 ayında sadece 435 tane konut aldı.

Kayseri'de inşaatlara 15 gün demir molası

Kayseri'de demir çelik ürünlerinin fiyatındaki artışı boykot etmek için iş bırakma eylemi yapılacak.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

çin boykot Haberi

çin boykot

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu git gide boykot büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çin'de mortgage kredisi alan kişilerin tamamlanmamış projeler sebebiyle borçlarını ödemeyi reddetmesinden sonra şimdi de sektöre tedarikte bulunan şirketler ödemelerini durduruyor.

Peki Çin'deki mortgage boykotunda son durum ne? İşte merak edilen son dakika detayları...

Sözcü'de yer alan habere göre, Çin'de tamamlanması geciken konut projelerine yatırım yapan Çinlilerin geçtiğimiz hafta mortgage ödemelerini gerçekleştirmeyerek,  boykot süreci başlatması ülkedeki konut sektöründe büyük bir paniğe sebep olmuştu. Söz konusu boykot Çin genelinde 80 şehirde en az 230 projeyi derinden etkiledi.

TEDARİKÇİLER DE KATILIYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, müşterilerin yapmış olduğu  boykota ödemelerini alamadığı gerekçesiyle konut firmalarına ürün sağlayan tedarikçi şirketler de...