18 / 05 / 2024

çin girit adasını mı alacak

çin girit adasını mı alacak

Çin medyasında yer alan haberlere göre, Yunanistan’ın içine düştüğü ekonomik krizde Pire Limanı’nı satın alarak Avrupa’ya ayak basan Çinliler, bu kez Girit Adası’nı gözüne kestirdi.

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Çin, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak bilinen Santorini'nin aynısını inşa etti. Çin'in Santorini Adası, konuklarına pansiyonlar, küçük dükkanlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. 

Gizemli iş adamı Marmaris'in en gözde adasının satış fiyatına zam yaptı

Marmaris'in Gökova Körfezi'nde yer alan Karaca adasının satış fiyatına zam yapıldı. 3 yıl önce satışa çıkan adanın 145 milyon liralık fiyatı güncellenerek 360 milyon liraya çıktı. Adanın metrekare fiyatı bin 139 lira olarak belirlendi.

İzmir'de Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Anex Tour, Güvercinlik'teki Pina Adası'nı mı aldı?

Geçen yıl iflas eden Thomas Cooku'un Rusya ayağını satın alan Anex Tour, Lujo Hotel'in hemen yanındaki Pina Adası'nı satın almış...

Japonlar, Tulagi Adası'nı halkıyla beraber Çin'e kiralamış!

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Galatasaray Adası'nın tapusu Galatasaray'a aittir!

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray Adası'ndaki son durumu ve otel inşaatıyla ilgili çalışmaları anlattı. Yarsuvat, Galatasaray Adası'nın tapusunun kulübe ait olduğunu söyledi.

Sevakin Adası'nın inşası için kampanya başlatıldı!

Sudan'ın Kızıldeniz Eyaleti Valisi Ali Ahmed Hamid, Sevakin Adası'nın inşası için kampanya başlatıldığını açıkladı.

Sevakin Adası'nın Tükiye'ye tahsisi için first lady araya girdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'a yaptığı resmi ziyarette Sevakin Adası'nın imarı için anlaşmayı sağladı.

Balıkesir'deki Paşalimanı Adası'nın 5 sorunu mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası'nın sağlık, eğitim, ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tolga Karel, Dominik Playa Las Ballenas adasını 90 bin dolara kiraladı!

Sarah Margaret Scott’la evlenecek olan Tolga Karel, düğün için Dominik'te bulunan Playa Las Ballenas adasını bir haftalığına kiraladı. Bu hazırlık ünlü oyuncuya 90 bin dolara mâl oldu.

Ali Ağaoğlu: Çiftlik Adası'nı 5 dakikada aldım!

İş adamı Ali Ağaoğlu, Adem Metan’ın radyo programına konuk oldu. 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığına değinen Ağaoğlu, "Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var. " diye konuştu.

Galatasaray Adası'nın sosyal tesis olmasına karar verildi!

Galatasaray Genel Kurulu, Galatasaray Adası'nı kiralayan işletmenin tahliyesine ve adanın kulüp üyeleri için sosyal tesis olmasına karar verdi.

çin girit adasını mı alacak Haberi

çin girit adasını mı alacak


Çin medyasında yer alan haberlere göre, Başbakan Li Keqiang, bugün başlayacağı 2 günlük Yunanistan ziyareti kapsamında Girit Adası’na da gidecek. 4 yıl önce Yunanistan’ın kilit öneme sahip Pire Limanı’nın yüzde 67’sini satın alan Çin’in hedefinde bu kez adadaki liman ve havaalanı bulunuyor. Yunanistan’ın özelleştirme kapsamında satmak istediği Typmpaki Limanı ve Kastelli Havaalanı için Çinli şirketlerle görüşmeler bir süredir devam ediyordu. Uzmanlar, Pekin’in en büyük ticaret ortağı olan Avrupa’ya daha kolay açılmak amacıyla söz konusu yatırımlara stratejik önem atfettiğine dikkat çekti. Çin, 2012 yılında ulaştığı 3.87 trilyon dolarlık ihracat ve ithalatla, ABD’nin küresel dış ticaretteki liderliğine son vermişti. Geçen yıl dış ticaret hacmini 4.16 trilyon dolara genişleten ülke, bunun yaklaşık 3’te 1’ini Avrupa’ya...