19 / 05 / 2024

çin girit havaalanını mı alacak

çin girit havaalanını mı alacak

Dört yıl önce krizden kırılan Yunanistan'ın kilit limanı Pire' nin yüzde 67' sini satın alan Çin'in hedefinde bu kez Girit Adası'ndaki liman ve havaalanı var...

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Tokat Yeni Havaalanı’nın yüzde 65’i tamamlandı!

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Yeni Havaalanı inşaatının yüzde 65'lik kısmının tamamlandığını belirtti. Havaalanının 2020 Haziran ayında bitmesi öngörülüyor…

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Niğde Havaalanı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Ahmet Arslan'a Niğde Havaalanı'nın yapımına dair iki soru sordu..

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor!

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve kendisinin bu havalimanı projesiyle yakından ilgilendiğini belirtti.

Bursa Yunuseli Havaalanı'nın çalışmalarında sona gelindi!

Bursa' Yunuseli Havaalanı'nın yeniden hava ulaşımına açılması için sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

Bursa Yunuseli Havaalanı’nındaki çalışmalarda sona gelindi!

Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır verdiği mücadele meyvesini verdi.

Aydın'a yapılacak yatırımlarda öncelik Çıldır Havaalanı'nın!

Aydın için beklenen yatırımların gerçekleşeceğini belirten AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş, hükümetin kente yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı'nın ulaşıma açılmasının olacağını söyledi.

Çeşme Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Arslan, ''Proje için ÇED ve altyapı ile fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz''dedi.

Kaş 3. Havaalanı projesinin arazisi Atatürk Havaalanı’nın iki katı büyüklüğünde!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaş’a planladığı havalimanı için ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Proje için tahsis edilen arazinin, İstanbul Atatürk Havaalanı’nın iki katına yakın olduğu ortaya çıktı.

Osman Akgül: Köse Havaalanı’nın açılması için her şeyi yapacağız!

Mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Akgül, Gümüşhane Köse Havaalanı’nın en kısa sürede hizmete açılması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi ve ‘Gümüşhane için bir hayal gerçek olacak’ dedi

Yunanistan'ın 14 havaalanını Alman Fraport satın aldı!

Yunanistan'da 14 bölgesel havaalanının Alman şirketi Fraport'a satılmasına yönelik Ekonomi Politikası Devlet Konseyi kararı resmi gazetede yayınlandı. Fraport 14 havaalanı için toplam 1,3 milyar euro ödeyecek.

çin girit havaalanını mı alacak Haberi

çin girit havaalanını mı alacak

Çincede krizin fırsat demek olduğu aslında tam bir şehir efsanesi. Fakat Çinlilerin krizdeki tutumları bu söylemi ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi. Dört yıl önce krizden kırılan Yunanistan'ın kilit limanı Pire'nin yüzde 67'sini satın alan Çin'in hedefinde bu kez Girit Adası'ndaki liman ve havaalanı var. Uzmanlar, Pekin'in en büyük ticaret ortağı olan Avrupa'ya daha kolay açılmak amacıyla söz konusu yatırımlara stratejik önem atfettiğine dikkat çekiyor. Çin, 2012 yılında ulaştığı 3.87 trilyon dolarlık ihracat ve ithalatla, ABD'nin küresel dış ticaretteki liderliğine son vermişti. Geçen yıl dış ticaret hacmini 4.16 trilyon dolara genişleten ülke, bunun yaklaşık üçte birini Avrupa'yla...