06 / 05 / 2024

Çin hava kirliliği

Çin hava kirliliği

Havadaki zararlı parçacık miktarını ölçen PM 2,5 oranın 450'yi aştığı başkent Pekin'de kirlilik, Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinde kabul ettiği güvenilir eşik olan 25 değerinin 18 katına çıktı.

Çin'deki hava kirliliğinde turuncu alarma geçildi!

Şinhua ajansının haberine göre, Pekin Meteoroloji Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre Çin'in kuzey bölgelerini etkisi altına alan hava kirliliğinin artmasıyla başkent Pekin ve Hıbey eyaletinde turuncu alarm verildi.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Rusya'da üç bakanlık Ant Yapı'nın inşa ettiği gökdelene taşınıyor!

Rusya'da faaliyet yürüten Türk şirketlerinden Ant Yapı'nın Moscow City gökdelen iş merkezleri bölgesinde inşa ettiği IQ-Kvartal binası 3 bakanlığa ev sahipliği yapacak.

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

Kaş'ta imar barışı ile kaçak yapı inşa edildiği iddiası mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasını meclis gündemine taşıdı...

Marmaris'te gecekondu ve moloz kirliliği tepkisi!

Muğla'nın Marmaris bölgesinde gecekondu tarzı yapılar ve inşaat molozları görüntü kirliliği oluşturduğu iddia edilerek tepkilere neden oldu.

İmar barışı için vekaletname örneği!

İmar barışında yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvurulabiliyor. İşte imar barışı için vekaletname örneği..

Türkiye'nin El-Bab'da inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizleyerek mahalli idaresini kuran El Bab’da inşa ettiği 200 yataklı hastane hizmete açıldı.

Siren Ertan eşinin inşa ettiği evlerin dekorasyonuna talip!

Tasarımcı Siren Ertan ile eşi Ersin Kayalar, iş dünyasında güçlerini birleştirme kararı aldı. Ertan, eşinin inşa ettiği evlerin dekorasyonunu yapmaya talip olduğunu açıkladı.

Arçelik'in akıllı fabrikasının inşası için kredi desteği!

Arçelik'in Romanya’daki iştiraki Arctic çatısı altında inşa edilen fabrikası için kredi desteği geldi. Firma, Avrupa Yatırım Bankası’yla (AYB) 68 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.  

TOKİ Silivri'de 1.356 konut için kura çekilişi bugün!

TOKİ İstanbul Silivri 1. ve 2. Etap Projesi'nde alt gelir ve orta gelir grubu kapsamında toplamda 1.356 konut için kura çekilişi bugün yapılıyor...

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

Çin hava kirliliği Haberi

Çin hava kirliliği


Çin'in kuzey bölgelerini etkisi altına alan hava kirliliğinin artmasıyla başkent Pekin ve Hıbey eyaletinde turuncu alarm verildi.


Şinhua ajansının haberine göre, Pekin Meteoroloji Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Pekin ve Hıbey eyaletinde alarm seviyesinin sarıdan turuncuya geçtiği belirtildi.


Pekin'de görüş mesafesinin bin metrenin altına düştüğü ve Pekin'i kuzey ve güney eyaletlere bağlayan birkaç otoyolun trafiğe kapatıldığı belirtildi.


Havadaki zararlı parçacık miktarını ölçen PM 2,5 oranın 450'yi aştığı başkent Pekin'de kirlilik, Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinde kabul ettiği güvenilir eşik olan 25 değerinin 18 katına çıktı.


Çin'in kuzey bölgelerinde sonbahar hasadının ardından anız yakılmasının hava kirliliğini artırdığı iddia edilirken, özellikle Hınan eyaletinde 7 bin 893 çiftçinin anız yaktığı ifade edildi. 


Pekin, Tiencin ve Hıbey bölgelerini izleyen meteoroloji merkezindan Liao Şiaonong, yüksek nem ve anız yakılmasına ek olarak...