03 / 05 / 2024

Çin kazakistan inşaat yatırımı

Çin kazakistan inşaat yatırımı

Kazak ile Çinli yetkililer arasında Kazakistan'a 2 milyar dolarlık yatırım için anlaşma imzalandığı bildirildi. Aktau kentinde doğalgaz ve kimya tesisi inşaatı için yatırım yapılacak.

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Kazakistan inşaat sektöründe pozitif büyümeyi korumayı başardı!

Kazakistan geliştirdiği programlar sayesinde tarım, imalat ve inşaat sektörlerinde pozitif büyümeyi korumayı başardı

Kazakistan'da konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!

Kazakistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve küresel ekonomik krizin etkisine rağmen konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!

Kazakistan'dan Türk inşaat şirketlerine yatırım çağrısı!

Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının hedeflendiği bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğu bildirildi.

Kazakistan'da inşaat sektöründe normale dönüş başlıyor!

ANKASAM Avrasya Masası Başkanı Dr. Ametbek Ametbek yaptığı açıklamada ülkede sanayi ve inşaat ile ulaştırma sektörlerinde yarından itibaren kademeli normale dönüşün başlayacağını söyledi.

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verilecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada ilk aşamada sanayi, inşaat, ulaştırma işletmelerinin, banka ve halka hizmet merkezlerinin faaliyetine izin verileceğini söyledi.

Kazakistan'da inşaat şirketleri çalışmaya başlayacak!

Kazakistan'da, koronavirüs hastası sayısı 1757 oldu. Ülkenin Nur Sultan ve Almatı şehirlerinde inşaat şirketlerinin koronavirüs tedbirlerini eksiksiz uygulaması koşuluyla çalışmasına izin verildi...

Kazakistan'da inşaat sektörü faaliyetlerine izin verildi!

Kazakistan'da inşaat, yiyecek ve içecek, lojistik sektörlerdeki firmaların faaliyetine izin verildiğini söyleyen Türkiye-Kazakistan İş Adamları Birliği ( TÜKİB) Başkanı Firat Develioğlu, diğer sektörlerin de faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.

Çin kazakistan inşaat yatırımı Haberi

Çin kazakistan inşaat yatırımı

İki ülke arasında Aktau kentinde doğalgaz ve kimya tesisi inşaatı için yatırım anlaşması imzalandı


Kazak ile Çinli yetkililer arasında Kazakistan'a 2 milyar dolarlık yatırım için anlaşma imzalandığı bildirildi. 


Kazinform haber ajansının haberine göre, Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısı Bakıtcan Sagintayev başkanlığındaki heyet, Çin’in Şanghay kentinde birçok Çinli şirket yöneticisi ve devlet kurumu temsilcisiyle bir araya geldi.


Görüşmelerin ardından Kazak şirket ve Çin Devlet Kalkınma Bankası arasında doğalgaz ve kimya tesisi inşaatı projesi için 2 milyar dolar değerinde yatırım anlaşması imzalandı.


Anlaşma kapsamında Kazakistan'ın Aktau kentinde entegre edilmiş doğalgaz ve kimya tesisinin inşa edilmesi...