29 / 04 / 2024

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.



Moldova, Azerbaycan ve Kazakistan'da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ölümler artıyor. 

- Kazakistan'da karantina önlemleri yumuşatılıyor

Kazakistan Sağlık Bakanlığının yayınladığı verilere göre, ülkede vaka sayısı 44 artarak 2 bin 835, taburcu olanların sayısı ise  43 artarak 725 oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı Ürün ve Hizmet Güvenliği Kalite Kontrolü Komitesi Başkanı Timur Sultangaziyev, vakaların 820'sinin sağlık çalışanları olduğunu belirtti.

Geçen hafta vaka sayısında artışın yüzde 4,5 ila 8 olduğunu dile getiren Sultangaziyev, "Bu geometrik bir artış değil, ılımlı bir artış olarak kabul edilebilir. Ancak bazı bölgelerde vakalarda yüzde 50 artış görülüyor." değerlendirmesini yaptı.

Diğer bir yandan OHAL Devlet Komisyonu, bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildiğini açıkladı.

Karantina uygulanan Çimkent şehrinde söz konusu işletmeler 1 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmaya başlayacak.

Komisyon kararıyla, karantina bölgesi sınırlarında olan vatandaşların yazlıklarına gitmesine de izin verildi.

 


Geri Dön