15 / 05 / 2024

çin otelleri

çin otelleri

Büyümesini bacasız sanayiye yönelten Çin, artan turist sayısına yatırımlarla yanıt veriyor. 5 yıldızlı otel sayısını 700'e çıkaran Çin, Asya'nın en büyük otellerinin kaptan köşklerine Türk yöneticileri oturtuyor

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

The Stay Otelleri'nin sahibi Muzaffer Yıldırım'dan yeni yatırımlar geliyor!

Mars Entertainment Group'un ortaklarından, The Stay Otelleri'nin sahibi, yapımcı Muzaffer Yıldırım, iş hayatında yeni yatırımlar için harekete geçti. Yıldırım, Mayıs ayı itibariyle yeni mekanlarının açılışını yapacak...

DSG İnşaat'ın iflas davasında şok gelişme!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev yapan DSG İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi...

DSG İnşaat'ın iflasına karar verildi!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı...

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Xperia Otelleri'nden Erciyes’e 550 yatak kapasiteli otel!

Xperia Otelleri Erciyes’e yatırım yapmak için düğmeye bastı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, temel atma aşamasına gelen otelin 550 yatak kapasiteli olacağını duyurdu.

DSG İnşaat'ın 1 yıl kesin mühleti 6 ay daha uzatıldı!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etmiş, ardından 1 yıl kesin mühlet verilmiş. Şirketin 1 yıl kesin mühlet kararı 6 ay daha uzatıldı.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Bakan Ersoy: Otellerim için imar barışına başvurdum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, otelleri için imar barışı başvurusu yaptığını açıkladı. Bakan Ersoy, "Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı" diye konuştu.

DSG İnşaat konkordato ilan etti!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etti. 

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

İsveç'teki bu otel her kış yeniden inşa ediliyor!

Her bahar bozup her kış yeniden inşa edilen ve yapımında 10 bin ton donmuş su kollanılan İsveç’in Jukkasjarvi köyünde yer alan Buz Otel, dünyanın en ilginç otelleri arasında yer alıyor.

Rixos Hotels 2017'nin en iyi otelleri listesinde!

Oteller zinciri, dünyanın en büyük otel ve seyahat değerlendirme sitesi Tripadvisor ve Avrupa'nın önde gelen otel değerlendirme platformlarından Holiday Check'in 2017'nin en iyi otelleri listesinde yer aldı.

çin otelleri Haberi

çin otelleri

Dünyanın en büyük ekonomisi olma yolunda ilerleyen Çin, üretime dayalı sanayisine alternatif yollar arayışında. Küresel piyasalara büyümesiyle öncülük eden ve rekorlar kıran Çin ekonomisinin gelecekte yavaşlamaya yönelik tahminlerine ülke yönetimi hizmet sektörüyle cevap veriyor. Bu alanda turizmi ilk sıraya alan Çin'de rakamlar da sektöre yönelik planlarını açıkça ortaya koyuyor. 


YILDIZLI OTEL SAYISI 9 BİN 700 

2010 yılında 55 milyon turisti ağırlayan Çin, geçen yıl ise bu rakamı yüzde 3.4 artırarak 57.6 milyona çıkardı. 79.5 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Fransa ve 62 milyon turistin uğradığı ABD'yi adeta gölge gibi takip eden Çin'in 2013'te ikinciliğe, 2025'te ise ilk sıraya oturması tahmin ediliyor. Toplam 9 bin 751 otel Çin'de yıldızlı statüde hizmet veriyor. Bunun 700'den fazlası ise 5 yıldızlı. Hal böyle olunca yatırımlarına da...