05 / 05 / 2024

çin Tesco

çin Tesco

Çin'deki zorlu operasyon koşulları Tesco'yu bölgesel büyümesini durdurmaya ve mağazalarını kapatmaya zorluyor

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile İnan Yankaç tarafından kuruldu.

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile İnan Yankaç tarafından kuruldu.

Tesco Tayland Malezya'daki birimlerini 10.6 milyar dolara sattı!

İngiltere'nin en büyük perakendecisi Tesco Tayland Malezya'daki birimlerini 10.6 milyar dolar karşılığında  CP Grubu'na satmak için anlaştı...

Tesco Kipa, Migros'a satıldı!

Tesco, Türkiye'deki iştiraki Tesco Kipa'nın yüzde 95,5 hissesini Migros'a sattı. Migros Tesco Kipa için 302,3 milyon TL ödeyecek.

Tesco Kipa, resmen Migros'un oluyor!

İngiliz sermayesi Tesco Kipa, resmen Migros Ticaret'e satıldı. Sky News'in haberine göre anlaşma bugün içinde resmen açıklanacak.

Migros'tan Tesco Kipa açıklaması!

Migros ile Tesco Overseas Investments Limited'in, Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürüldüğü bildirildi. İşte Migros'tan Tesco Kipa açıklaması...

Tesco Kipa ile Beğendik anlaşamadı!

Tesco Kipa bazı mağazalarının devri için Beğendik ile yürüttüğü görüşmelerin anlaşılamadan sona erdiğini açıkladı. Kipa CEO'su Bill O'Neill, "Bu tür görüşmelerin anlaşma sağlanamadan sona ermesi olasılığı her zaman vardır" dedi.

Beğendik, 10 Tesco Kipa mağazasını satın aldı!

Beğendik; Ankara, Mersin ve Denizli’deki toplam 10 Tesco Kipa mağazasını 40 milyon TL bedelle devralmak için el sıkıştı. Geçtiğimiz yıl Real’i de bünyesine katan şirket, 8 mağazaya Real tabelası asacak.

Beğendik, Tesco Kipa mağazalarını 40 milyon TL'ye aldı!

Beğendik; Ankara, Mersin ve Denizli’deki toplam 10 Tesco Kipa mağazasını 40 milyon TL bedelle devralmak için el sıkıştı. Geçtiğimiz yıl Real’i de bünyesine katan şirket, 8 mağazaya Real tabelası asacak.

Tesco Kipa kar etmeyen mağazalarını satıyor!

2003'te Kipa'yı satın alarak Türkiye'ye giren Tesco, kârlı olmayan mağazalarını satma kararı aldı. Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan, mağazaları Beğendik'e satmak için görüşme aşamasında olduklarını ifade etti.

Tesco İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tekin Ağaya tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart 2015 tarihinde Silivri, Selimpaşa Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Kipa, Didim'in en büyük hipermarketini hizmete açtı!

Kipa, Didim'de, üçüncü mağazasını hipermarket formatında hizmete soktu. Akbük yolu üzerinde hizmete giren Tesco Kipa Hipermarket, 3 bin 700 metrekareye yakın net satış alanıyla Didim'in en büyük hipermarketi oldu.

Tesco Kipa Bahçeşehir ve Büyükçekmece şubeleri kapatılıyor!

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda, Bahçeşehir Loca Şubesi ve Büyükçekmece Şubesi'nin kapatılmasına karar verdi. Söz konusu şubeler için imzalanmış olan tüm sözleşmelerin feshi için gerekli işlemler başlatılacak...

çin Tesco Haberi

çin Tesco

İngiliz perakende devi Tesco'nun Çin'deki büyüme planlarının yolunda gitmediği, kâr marjı düşük dört mağazanın kapatılacağının bildirilmesiyle su yüzüne çıkmış oldu.


China Daily gazetesinde yayınlanan haber Bengbu, Anhui, Tieling, Liaoning , Taizhou, Changshu, Jiangsu mağazalarının kapatılacağını bildirirken, Tesco'nun anahtar bölgelerde yoğunlaşacağının altını çizdi.


Tesco'nun Çin'de çoğu sahil şehirlerinde olmak üzere toplam 132 adet mağazası bulunuyor.


Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında "Bu kararı almak bizim için kolay olmadı. Fakat, bu kararımızın Çin'deki değişime ayak uydurmakta bize yardımcı olacağına inanıyoruz." ifadesine yer verildi.


Çin'in cazip bir pazar olmaya devam ettiğini vurgulayan Tesco yetkilileri, uygun pazar lokasyonunu bulmanın ve ticari fırsatları kaçırmamanın gerekliliğinin altını çizdi.



Tesco daha önce Mart 2012 ile Şubat 2013 arasında Çin'de 16 mağaza açmayı planladığını duyurmuştu. Mart ayından bu yana sadece 2 mağaza açıldı.


Shenzhen...