15 / 05 / 2024

çin ulaşım hatları

çin ulaşım hatları

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca 12 Haziran'da bitmesi beklenen başvuru süresi uzatıldı. İşte detaylar...

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Aliağa için ulaşım master planı şart!

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Havalimanı'na İETT ve Havaist hatlarıyla ulaşım imkanı!

İstanbul Havalimanı'ndan uçuş yapmak isteyen yolcular, ulaşım için birçok alternatif hat ve güzergahı kullanabilecek. Yarın itibariyle başlayacak seferlere havalimanınından İETT ile "Havaist" hatlarıyla da ulaşım sağlanacak. 

Malezya’dan Çin'in ulaşım projelerine erteleme!

Çin’in yapımını ve finansmanının büyük kısmını üstlendiği yaklaşık 22,3 milyar dolar tutarındaki demiryolu ve boru hattı projelerinin devam etmeyeceğini, önceliklerinin borcu azaltmak olduğunu açıkladı.

Konut fiyatlarına ulaşım dopingi!

İstanbul’da ulaşım hatlarının geçtiği bölgelerde konut fiyatları adeta uçuyor. Anadolu Yakası'nda Sancaktepe ve Pendik, Avrupa Yakası'nda ise Kağıthane ulaşım hatlarına bağlı gelişimleriyle dikkat çekiyor.

Ulaşım hatları konut tercihini etkiliyor!

Anadolu yakasında Sancaktepe ve Pendik, Avrupa yakasında Kağıthane ulaşım hatlarına bağlı gelişimleriyle öne çıkıyor. 

Siirt'in ulaşım yatırımları TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, bu yıl Siirt'e yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Altensis yeşil kentler için ulaşım projelerini de yeşillendiriyor!

Altensis, büyükşehirlerdeki önemli ulaştırma ve lojistik yatırımınlarının yeşil bina sertifikası alması için danışmanlık hizmeti veriyor.

çin ulaşım hatları Haberi

çin ulaşım hatları

Xinhua Haber Ajansı'nın 22 Kasım Perşembe günü yayınlanan haberine göre, yerel yetkililerin Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini duyurduğunu bildirdi.
 
Ningbo kentini Zhejiang'ın doğusundaki Zhoushan ada kentiyle birleştirecek olan tren projesi 70,92 km uzunluğunda olup inşaat planına göre bunun 16, 2 kilometre kadarı deniz altı tüneli olacak.
 
Trenler saatte 250 kilometre hız için tasarlanmış olup iki kent arasındaki 1,5 saatlik yolculuğu 30 dakikadan aza indirecek. 
 
Çin'in yüksek hızlı trene uygun ray uzunluğu 25 bin kilometre Bu, dünyadaki bu tür YHT rayı toplamının yüzde 60 kadarına denk düşüyor. 
 
Öte yandan Zhejiang Çin'in YHT rayı döşeyen ilk eyaletlerinden...