29 / 04 / 2024

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pek-can ve Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın katılımıyla Türkiye-Rusya İş Konseyi XX. Ortak Toplantısı yapıldı. Türkiye tarafını İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Rusya tarafını ise Ahmet Palankoyev’in temsil ettiği toplantı Antalya’da yapıldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre , iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin kilometre taşlarını oluşturan ortak toplantının gündemini bu yıl inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji ve karşılıklı yatırımlar alanında işbirliği konuları oluşturdu.

Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoev ile Rus - Türk Ticaret Evi ROST Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, kurumlan adına işbirliği anlaşması imzaladı. Rus- Türk Ticaret Evi Rost Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, “Rus ve Türk şirketler arasında sınai, teknolojik, bilimsel, teknik, yatırım ve diğer iş etkileşimlerini kurmak ve sürdürmek amacıyla uluslararası düzeyde iletişim platformlarının geliştirilmesi de dahil olmak üzere ilişkilerimizi artırmayı kararlaştırdık, işbirliğinin yanı sıra iç ve dış pazarlar, turizm, ticaret ve sınai çevre, ihracat ve ithalat, finans ve finansal araçlar, yatırım ve yenilik, girişimciler için devlet ve teşvik tedbirleri gibi iş ilişkilerinin ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. İşbirliği ile iki ülke şirketlerinin ürünleri Rus Türk Ticaret Evi ROST bünyesinde bulunan, B2B web platformu aracılığıyla online olarak tanıtılacak.

 


Geri Dön