15 / 05 / 2024

çin uydu kent

çin uydu kent

Çin Pekin'in kalabalığını azaltmak için yeni bir kent kuruyor. Pekin'in 100 kilometre güneyinde yer alacak olan yeni Xiong'an kentinin kuruluşu 1 Nisan'da kuruluşu açıklandı

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Starlink globale çıktı! İşte 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

SpaceX'in uydu İnternet hizmeti Starlink, küresel bir abonelik sunuyor. Türkiye'de açılacak mı? Ayrıntılar için buraya tıklayın.

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Folkart’ın İzmir’in yeni kent merkezinde hayata geçirdiği projesi Nova’da satışlar başladı. Folkart Vega’nın komşusu Folkart Nova projesi  yaklaşık 2 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip...

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Mavera Cadde Dükkanları bugün satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular sona erdi. Dükkanlar için açık artırma ise bugün yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular bugün sona eriyor. Dükkanlar için açık artırma ise yarın yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları için başvurular yarın sona eriyor! 

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkan için başvuru süreci yarın sona eriyor. 

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Ümraniye'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları yapılıyor!

İstanbul Ümraniye Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları için Elmalıkent Mahallesi’nde hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. 

Kiev'de konut yatırımcıları protesto düzenledi!

Ukrayna'da Arkada Bankası'na yatırım yapan vatandaşlar, inşaatın bitirilmesi için başkent Kiev'de protesto düzenledi. 

Bolu'da dar gelirlilere 'sosyal konut' müjdesi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal konut projesi için Dağkent’ten satın alınan 26 dönüm arazinin tapusunu Bolu kamuoyu ile paylaşarak, “Bolu Belediyesi tarihinde satın alınan en değerli gayrimenkul.  İnşallah sosyal projemizi burada hayata geçireceğiz” dedi.

Ümraniye Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin inşaatında sona gelindi!

Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek için Elmalıkent Mahallesi’nde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaatı sona eren ofis, önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete sunulacak.

çin uydu kent Haberi

çin uydu kent

Çin Uluslararası Radyosu - Xiong'an projesini Çin Başkanı Nisan ayında haber vermişti. Bundan başka daha 19 uydu kent oluşturulmasına karşın bu proje yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Şimdilik ortada, yalnızca tarlalar arasından geçen bir kır yolu var. Çevredeki köylerde yaşayan halk plastik ambalaj üretiminde ve tekstilden geçiniyor. Çevre pek bir çekici değil, ama bütün bunlar yakında yok olup yerini yeni Xiong'an kentine ve bölgesine bırakacak.


Pekin'in 100 km güneyinde yer alacak olan yeni Xiong'an kentinin kuruluşu 1 Nisan'da kuruluşu açıklandı ve proje bizzat Başkan Xi Jinping tarafından desteklendi. Bu kente, Pekin'in kalabalığını azaltma ve Çin'in kuzeyini de çekme işlevi biçiliyor.    


Çinliler bu alanda deneyimsiz de değiller. Örneğin 1993'te sıfırdan var olan Şanghay'daki yeni Pudong bölgesi, şimdi dünyanın en büyük finans merkezlerinden birine...