28 / 04 / 2024

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.



6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Adıyaman kentinde birçok bina yıkıldı veya ağır hasar gördü. Bu nedenle, vatandaşların acil barınma ihtiyaçlarını karşılamak için konteyner kentler inşa ediliyor.

TPAO, Adıyaman da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!TPAO, Adıyaman Bölge Müdürlüğünün karşısındaki Petrol Caddesi çevresindeki boş alanda afetzedelerin kalacağı konteyner kenti inşa ediyor. Altyapı çalışmaları tamamlandı ve konteynerler yerleştiriliyor. Ayrıca, konteyner alanında 8 çocuk oyun parkı, kreş ve anaokulu da yer alacak. Konteynerler içinde klimadan televizyon ünitesine, çamaşır makinesinden buzdolabına kadar ihtiyaç duyulacak tüm malzemeler bulunuyor.

Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının K-8 olarak adlandırılan konteyner kentlerin yapımını üstlendiğini ifade etti.


Geri Dön