13 / 05 / 2024

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.



TPAO, Adıyaman da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!"700 aile yerleştirildi"

Adıyaman'daki depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2 bin 230 konteynerlik bir kent kuruluyor. Konteyner kent, TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünün karşısındaki Petrol Caddesi etrafındaki boş alanda inşa ediliyor ve içinde klimadan televizyon ünitesine, çamaşır makinesinden buzdolabına kadar ihtiyaç duyulacak tüm malzemeler yer alıyor. Ayrıca, alanda 8 çocuk oyun parkı, kreş ve anaokulu da yer alacak.

Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, TPAO'nun bölgeye yerleştirdiği 2 bin 230 konteynerin içlerinin vatandaşların ihtiyaçlarına göre hazırlandığını belirtti. Şu anda 700 ailenin konteynerlere yerleştirildiğini söyleyen Tığlı, kalan vatandaşların da en kısa zamanda konteynerlere yerleştirileceğini vurguladı.

Tığlı ayrıca, TPAO'nun depremzedelere sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmadığını, aynı zamanda 10 bin ila 12 bin depremzede için günlük 3 öğün yemek verdiğini sözlerine ekledi.

6 adımda oy kullanmak: Bunlara çok dikkat edin!
6 Şubat depremlerinde yıkılan Galeria Sitesi'ne ilişkin rapor yayımlandı!
Yardım muhtaç vatandaşlar dikkat! Bu kişilere PTT'den 1.100 TL para verilecek!

Geri Dön