14 / 05 / 2024

çin uzay bilimleri

çin uzay bilimleri

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek. Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.

2ms Çevre Grup Mühendislik Yer Bilimleri İnşaat Danışmanlık Hizmetleri San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

2ms Çevre Grup Mühendislik Yer Bilimleri İnşaat Danışmanlık Hizmetleri San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kartal'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Tosun ve Semih Simek ortaklığında kuruldu.

Yıldırım Yer Bilimleri Jeoloji Mühendislik Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yıldırım Yer Bilimleri Jeoloji Mühendislik Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yıldırım Yer Bilimleri Jeoloji Mühendislik Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Pendik'te yapıldı.

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Çin'in siber uzay düzenleyicisi, diğer "belirgin sorunların" yanı sıra yanlış bilgilendirme, yasadışı vurgunculuk ve devlet görevlilerinin kimliğine bürünme iddialarına yönelik iki aylık bir soruşturmanın ardından 1,4 milyon sosyal medya gönderisinin silindiğini söyledi.

Büyük İstanbul depremi için uzmanından korkutan uyarı! Resmen rakam verdi: Tam 100 bin bina! 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ve Afet Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda İstanbul depremine ilişkin çarpıcı bir veriyi paylaştı. 

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Eçin tarafından kuruldu.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Dinamik Yer Bilimleri İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinamik Yer Bilimleri İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Abdullah Bakal tarafından kuruldu.

Uzay Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Karzaoğlu tarafından kuruldu.

Uzay Emlak İnşaat Limited Şirketi Fenerbahçe Şubesi açıldı!

Uzay Emlak İnşaat Limited Şirketi Fenerbahçe Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Temel Uzay Turanlı tarafından açıldı.

Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planlıyor!

Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını duyurdu.

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Aksungur tarafından kuruldu.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine yeni poliklinik binası inşa edildi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine 37 milyon lira yatırımla 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binası inşa edildi. 

Afyonkarahisar'da kiraların ertelenmesi için kampanya başlatıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Erenler Mahallesi'ndeki apart, yurt ve dairelerin kira ödemelerinin ertelenmesi için kampanya başlatıldı.

çin uzay bilimleri Haberi

çin uzay bilimleri

Çin, ülkenin ilk uzay istasyonunun 2022'de faaliyete geçeceğini duyurdu.


Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.


Yang, Tiengong'un ardından Şıncou-11 uzay aracının ve Tiencou-1 kargo uzay aracının, Tiengong-2'ye kenetlenmek üzere gönderileceğini ifade etti.


Çin'in güneyindeki ada eyaleti Haynan'ın güney kısmında yeni bir fırlatma merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yang, fırlatma merkezinin uzay aracı fırlatabilecek aşamaya geldiğini kaydetti.


Yang ayrıca, Tiengong-2 uzay laboratuvarı, Tiencou, Şıncou-11 uzay araçları ve Uzun Yürüyüş 2F taşıyıcı roketinin gelişiminin bitme aşamasında olduğunu belirtti.


Çin'in ilk uzay laboratuvarı Tiengong-1, 29 Eylül 2011'de yörüngeye gönderilmesinin ardından Çin'in uzay araçları Şıncou-9 , Şıncou-10 sırasıyla 2012 Haziran ve 2013 Haziran'da fırlatılarak Tiengong-1'e kenetlenmişti.


Çin'in insanlı uzay istasyonu programı, 2010 yılında Pekin yönetimi...