19 / 05 / 2024

Çınarcık Ortaburun Göleti temel atma

Çınarcık Ortaburun Göleti temel atma

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri ( DSİ ) Genel Müdürlüğü' nün yaptığı tesisleri açmak ve temel atmak için Yalova' ya geliyor...

Niğde Pınarcık Köyü'nün tapulaştırma projesi mecliste!

Niğde'nin Merkez ilçesinde bulunan Pınarcık köyünün tapulaştırma projesi ile otoyol istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Salda Göleti'nin inşaatı durdu!

Üç yıl önce yapımına başlanan, ancak Salda Gölü için büyük bir tehdit oluşturacağı belirlenen Salda Göleti'nin inşaatı durduruldu.

Manisa Sarma Göleti projesinde inşaat devam ediyor!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatına mart ayında başlanan Manisa Sarma Göleti Projesi büyük bir hızla ilerliyor.

Niğde Pınarcık'ta toplulaştırmaya dahil edilen arazi sorunu TBMM'de!

Niğde'nin Pınarcık köyünde toplulaştırmaya dahil edilen ve yerine yenisi verilmeyen bir arazinin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP'li Gürer, sorularını Bakan Çelik'e sordu..

Bursa Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gümüşpınar bölgesinde hayata geçireceği Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de katıldı.

Yalova Çınarcık Sahil Projesi 3.9 milyon TL'ye ihale edilecek!

Çınarcık Belediye Başkanlığı, Yalova Çınarcık Sahil Projesi'nin düzenleme işini 3 milyon 986 bin TL'ye ihale edecek. İhale 9 Mart günü gerçekleşecek.

Bursa Ericek Göleti turizme kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu’da bulunan Ericek Göleti’ni çevresiyle birlikte dönüştürerek aktif bir turizm merkezi haline getirmeye hazırlanıyor.

Niğde Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Pınarcık Köyü'nde yaşayan arazi sorunu mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Pınarcık Köyü'nde yaşayan bir vatandaşın arazi sorunuyla ilgili başvurusuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana'daki Elmacık Göleti'nin inşaatı meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Bulanık Göleti TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı bir köydeki göletle ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Çınarcık Ortaburun Göleti temel atma Haberi

Çınarcık Ortaburun Göleti temel atma


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tesisleri açmak ve temel atmak için Yalova'ya geliyor. Açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesislerle Yalova’nın içme suyu meselesi kökünden çözülecek, ayrıca bu tesisler ile 4 bin 730 dekar zirai arazi suya kavuşacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, perşembe günü Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimi ile 13 milyon 689 bin TL’ ye mal olan "Yalova ili çok acil içme suyu eylem planı" kapsamında yer alan 20 adet YAS (yer altı sulama) sondaj kuyusunun açılışını gerçekleştirecek, Gökçe Barajı Kurtköy derivasyonu ve Çınarcık Ortaburun Göleti sulamasının ise temelini atacak.


Eroğlu tarafından açılacak 1300 metre derinliğindeki 20 adet YAS sondaj kuyusu, Yalova ilinin içme,...