17 / 05 / 2024

Çinde 57 katlı gökdelen

Çinde 57 katlı gökdelen

Çin'in Çangşa kentinde bir prefabrik inşaat şirketi, önceden imal edilmiş 2 bin 700 modülü birleştirerek 'Mini Sky City' adında 57 katlı bir gökdelen 19 günde inşa etti.

Çin'de 28 saatte 10 katlı apartman yapıldı!

Tamı tamına 28 saat 45 dakikada en çok kaç katlı bina yapılabilir? sorusu yöneltildiğinde binanın değil temelin bile atılamayacağı akıllara gelebilir. Ancak Çin'de bir ilke imza atıldı ve 1 günden biraz fala bir zamanda 10 katlı apartman inşa edildi. 

Akfen GYO'dan 2021'in ilk çeyreğinde 57.8 milyon TL'lik kira geliri!

Akfen GYO’nun yatırım amaçlı gayrimenkul portföyünün değeri 3,5 milyar TL’ye yaklaştı. Akfen GYO'nun 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla kira gelirleri 57 milyon 789 TL'ye ulaştı. 

Uluslararası Finans Merkezi'ne 10 katlı konutlar için izin!

Ümraniye’nin yeşil alanlarının, Uluslararası Finans Merkezi’ne yapılacak 'süs bahçesi' için Bakanlık kararıyla kullanılmasına karar verildi. İçinde sağlık merkezinin de olduğu yeşillikler içindeki yaklaşık 15 bin metrekarelik arazinin yerine, 10 katlı konutlar inşa edilecek. 

Tabakhane Vadisi’ndeki 3 katlı ev kaderine mi terk edildi?

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binayla ilgili belirizlik sürüyor. Mülk sahibi üç katlı binasına beş daire isteyince sorun çözülemiyor.

Mehmet Günsür İtalya'da köy evi aldı!

Kazandığı paraları gayrimenkule yatıran yakışıklı oyuncu Mehmet Günsür, son olarak İtalya’nın güneyinde yer alan küçük bir köyden bahçe içinde iki katlı bir ev aldı.

Orta Asya’nın en yüksek gökdelenini Türk şirketi yapacak!

Türk Özgüven şirketi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 215 metre yüksekliğinde 50 katlı gökdelen inşa edecek...

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

1905 yılında inşa edilen Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde PVC kaplamalar kullanıldı.

Sancaktepe'de 3 katlı bina boşaltıldı!

Sancaktepe'de 3 katlı bir binanın bitişiğinde toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu beton duvar çöktü. Bina sakinleri ekipler tarafından otele yerleştirildi.

3 katlı binalara asansör zorunluluğu geldi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, 3 katlı binalara asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi..

Realist Tuzla'da 325 bin TL'ye! Peşinde yüzde 5 iskonto!

Realist Tuzla projesi  6 katlı 2 blok olarak yükseliyor. 134 daireden meydana gelen projede peşinde yüzde 5 iskonto yapılıyor. 

Realist Tuzla'da peşinde yüzde 5 indirim fırsatı!

60'lık bölümü yeşil alan olarak planlanan Realist Tuzla, 6 katlı 2 blok olarak yükseliyor. Projede toplamda 134 daireye yer veriliyor. Realist Tuzla'da peşinde yüzde 5 indirim fırsatı sunuluyor.

Kartal Yavuz Sultan Selim Hastanesi’nin arsasına konut mu yapılacak?

CHP’li Kartal Belediyesi, Yavuz Selim Kartal Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi ‘riskli alan’ ilan etti. Konut alanı olarak düzenlenen bölgeye 120 metre yüksekliğinde 30 katlı rezidansların yapılacak olması ise tepkilere neden oldu.

New York'a 35 katlı Türkevi inşa edilecek!

Türkiye’nin 40 yıl önce IBM’den satın aldığı ABD New York’taki 11 katlı başkonsolosluk binasının yerine 4 yıl içinde lale motifli 35 katlı gökdelen dikilecek.

Çinde 57 katlı gökdelen Haberi

Çinde 57 katlı gökdelen

Çin'in Çangşa kentinde bir prefabrik inşaat şirketi, önceden imal edilmiş 2 bin 700 modülü birleştirerek 'Mini Sky City' adında 57 katlı bir gökdelen 19 günde inşa etti.



Prefabrik modüllerinin imalatının ise sadece 4 ayda tamamlandığı duyuruldu. Böylece bir gökdelenin baştan sona inşa süreci 5 aya indirildi. Prefabrik yapı elemanları üreticisi Broad Sustainable Building'den yapılan açıklamada, prefabrik modüllerin büyük maliyet avantajı sağladığı ileri...