08 / 05 / 2024

Çinimaçin Kalesi restorasyon

Çinimaçin Kalesi restorasyon

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Acş Mimarlık İnşaat Restorasyon Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acş Mimarlık İnşaat Restorasyon Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ali Can Şahin tarafından kuruldu.

İb İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İb İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 750 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Borsa tarafından kuruldu.

Zor Art Yapı Mimarlık Ve İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zor Art Yapı Mimarlık Ve İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Zor tarafından kuruldu.

Ustaoğlu 57 İnşaat Restorasyon Vinç Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Ustaoğlu 57 İnşaat Restorasyon Vinç Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Adem Tekeş, Aydın Tekeş ve Samet Tekeş ortaklığında kuruldu.

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Marufi ve Said Dusak tarafından kuruldu.

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hidayet Birşey, İbrahim Özcan Aydın, Muhammed Akdemir ve Sacide Tanseli Özer ortaklığında kuruldu.

Asmed İnşaat Restorasyon Hafriyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Asmed İnşaat Restorasyon Hafriyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Asmed İnşaat Restorasyon Hafriyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

İsensa İnşaat Restorasyon Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

İsensa İnşaat Restorasyon Ve Otelcilik Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Enis Hisarlı ve Sarp Akgönül ortaklığında kuruldu.

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Akkoç Altyapı İnşaat Restorasyon Madencilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkoç Altyapı İnşaat Restorasyon Madencilik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İnan Koç tarafından kuruldu.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Dharma Gayrimenkul Kiralama Danışmanlık Turizm İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Dharma Gayrimenkul Kiralama Danışmanlık Turizm İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Fazilet Axelrod tarafından kuruldu.

Çinimaçin Kalesi restorasyon Haberi

Çinimaçin Kalesi restorasyon

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında kale etrafına turistik tesisler inşa edilecek.


 


Bayburt'un kuzeyinde yer alan Çinimaçin Kalesi'nin inşa tarihi net olarak bilinmiyor. Kalenin sur yüksekliği 30 metreyi buluyor.


 


"Çinimaçin" kalesi inşa edilirken dış yüzeyinde süsleme olarak mor ve mavi çiniler  kullanıldı. Restorasyon kapsamında kalenin çinileri tekrar ortaya çıkarılacak.