02 / 05 / 2024

Çinin ekonomik durumu

Çinin ekonomik durumu

Çin ekonomisini şaha kaldırmak için 303 projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Çin 3 yıl içerisinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa etmek amacıyla 724 milyar dolar ayırdığını duyurdu.

Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur var mı? İşte İstanbul'da 1 haftalık hava durumu! 22-25 Mart 2023 hava durumu!

Hava durumu pek çok kişinin araştırdığı konulardan biridir. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte 22-25 Mart 2023 hava durumu!

Ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarın ekonomik felakete sebep olacak planını açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, ülkenin bulunduğu ekonomik durumu yorumlarken bir çözüm önerisi de sundu. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda enflasyona dayalı tahvilin büyük sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisi ile işçinin alım gücünün azaldığına dikkat çekti ve asgari ücrette sınırın ne kadar olacağını söyledi. Asgari ücret kararının 13 veya 14 Aralık tarihlerinde netleşeceğini aktardı.

Ruhsar Pekcan: Ekonomik tabloda normale dönüşle ilgili olumlu sinyalleri almaya başladık!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, özel sektör ve devlet işbirliğinin, dayanışmasının güzel bir örneğini sergilediklerini belirterek, "Ekonomik tabloda, ihracatımızda normale dönüşle ilgili olumlu sinyalleri almaya başladık." dedi.

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Almanya?

Almanya'da yaklaşık 61,5 milyon seçmen, 24 Eylül'de sandık başına gidecek. Peki seçimler öncesi Almanya'nın ekonomik durumu nasıl? İşte Deutsche Welle'de yayınlanan iki ayrı haberle, Almanya'nın ekonomik durumu...

TİMDER ‘ülkenin ekonomik durumu ve beklentiler’ konusunu ele aldı!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER; kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere ‘Ekonomi Sohbetleri’ ile devam ediyor.

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

Doğu ve Güneydoğu'da konut dışı yatırımlar azaldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy Türkiye'deki ekonomik durumu anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da büyük otel inşaatlarının durduğunu belirten Ulusoy, konut dışı yatırımlar azaldığını söyledi.

KKTC Ercan Havaalanı 1 yıl içinde bitirilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı.

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!

İhlas Yapı YKB Zeki Celep, Irmak Group (Vadişehir) YKB Yüksel Akgül ve Artaş YKB Süleyman Çetinsaya seçimden sonra Türkiye'deki ekonomik durumu ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Çinin ekonomik durumu Haberi

Çinin ekonomik durumu

Çin Ulaştırma Bakanlığı'nın dün akşam internet sayfasında yayınladığı haber, ülke ekonomisi için yeni bir heyecan yarattı.


Ulaştırma Bakanlığı 3 yıl içerisinde ulaştırma altyapısına 724 milyar dolar harcanacağını açıkladı. 303 dev projeyle ülke genelinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa edilecek.


Çin hükümetinin demir-çelik, çimento ve enerji sektörlerini desteklemek amacıyla 303 projeyi hayata geçirmeye karar verdiği belirtiliyor.


Çin'in başkenti Pekin'deki havalimanından komşu eyalete ulaşmak için inşa edilen hızlı tren hattı için 4 milyar dolar ayrıldı.


Çin ulaşıma 3 yıl içerisinde 724 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladıktan sonra borsası yeniden yükselişe geçti.






Çin'in en az gelişmiş eyaletlerinden biri olan Guizhou'de Avrupa'nın...