05 / 05 / 2024

çinin sembolik yapıları

çinin sembolik yapıları

Her ülkenin kendine has sembolik yapıları var. Şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar. İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları...

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

Yapıların deprem güvenliğini artıran kompozit malzeme geliştirildi!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Riskli yapılar için dört aşamalı süreç!

Muhtemel bir afette içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapılarla ilgili süreç "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" aşamalarını içeriyor...

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları!

Her ülkenin kendine has sembolik yapıları var. Şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar. İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları...

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i riskli!

İzmirli işadamı Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu yaptığı açıklamada İzmir'deki yapıların yüzde 65'inin riskli olduğunu söyledi

İstanbul'un yüksek yapılar yönetmeliğine ihtiyacı var!

Her 100 aileden 88'inin deprem yönetmeliğine uygun olmayan evlerde yaşadığını öne süren İstanbul Jeofizik Odası Başkanı Erdal Şahan, gökdelenlerin yeterince denetlenmediğini söyledi. Şahan, İstanbul'da yüksek yapılar yönetmeliği olmadığını belirtti.

Kentsel dönüşüm çarpık yapıları yeniden inşa etmektir!

Karabağlar Belediyesi hizmet binası töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu, imarlı arsa üzerine konut yapıp satma işinin kentsel dönüşüm olmadığına dikkat çekerek, "Kentsel dönüşüm, çarpık yapıların olduğu yerleri yeniden inşa etmektir." dedi.

Kıyıda yapılabilecek yapılar nelerdir?

Kıyıda onaylı uygulama imar planlarına göre ve çevre kirliliğinin önlenmesine ilişkin tüm önlemler alınmak koşulu ile hangi yapı ve tesislere yapılabilir? Kıyıda yapılabilecek yapılar nelerdir?

Zeytinburnu Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak!

Kaçak yapıların yıkım işi Zeytinburnu Belediye Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıyor. 150 günde tamamlanacak yıkım işinin ihalesi 2 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00 'te düzenlenecek.

Çatalca Belediyesi kaçak yapıların yıkım işini ihaleye çıkarıyor!

Kaçak yapıların yıkım işi Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıyor. 90 günde tamamlanacak yıkım işinin ihalesi ise 9 Eylül tarihinde Çatalca 'da gerçekleştirilecek.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

çinin sembolik yapıları Haberi

çinin sembolik yapıları

Her ülkenin en az bir, bazen de birçok çok sembolik yapısı var. Gözlerinizi kapatıp o şehri düşündüğünüz zaman aklınıza düşen, şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar... İşte Sinpaş Yapı'nın Feel Good Dergisi'nde yer alan sembolik yapılar... 

EMPİRE STATE BİNASI

New York/ABD

Manhattan, Fifth Avenue’de 33. ve 34. caddelerin arasında yer alan New York’un sembol gökdeleni Empire State, birçok Hollywood filmine de sahne oldu. Shreve, Lamb & Harmon şirketinden Wİlliam Lamb Empire State’i tasarlayacak mimar olarak seçildi. Lamb, tasarımında Eliel Saarinen’in dikey çizgili tasarımlarından esinlendi. Binanın kolonları, kirişleri, pencereleri ve pencere çerçeveleri fabrikada yapıldı, inşa alanında bir araya getirildi. 60.000 ton çelik 499 km uzaklıktan Pennsylvania’dan trenle, kamyonlarla taşındı. 1930 yılında başlanan binanın inşaatı 1931 Mayıs’ında bitirildi.

Gökdelen, 1973 yılına dek dünyanın en...