09 / 05 / 2024

çinin türkiyede yaptığı yatırımlar

çinin türkiyede yaptığı yatırımlar

Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, yılın ilk 6 ayında Çin'in Türkiye’deki yatırımlarının yüzde 47 arttığını söyledi. Büyükelçi buna rağmen iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin olması gerekenin ve gerçek potansiyelin altında olduğunu kaydetti

DSİ, 4 şehirde yaklaşık 30 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

DSİ bu yıl içerisinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te bu yıl 29 bin 690 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı.

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Kiracı esnafa vergi desteğinin tüm detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanana esnafa vergi desteğinin tüm detayları belli oldu...

Kurumların bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti!

Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. En fazla harcamayı, bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.

Kemal Baştürk: Mağazalarımızın yüzde 35'i açıldı!

Dün müşterilerini kabul etmeye başlayan alışveriş merkezlerinde hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk yaptığı açıklamada mağazalarının yüzde 35'inin açıldığını söyledi.

Bafra'da yamaç paraşütü tesisi yaptırılacak! İhalesi 9 Kasım'da!

Samsun'un Bafra ilçesinde yamaç paraşütü tesisi yaptıracak. Tesis ihalesi 9 Kasım 2018 tarihinde saat 11.00’da yapılacak...

Hilmi Türkmen: 5 yılda 58 cami yaptık!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada son beş yılda Üsküdar’a kazandırılan cami sayısının 58’e yükseldiğini söyledi.

Şevket Can: Tarsus'ta 20 milyonluk kamulaştırma yaptık!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can yaptığı açıklamada 3 yıl boyunca 20 milyonluk kamulaştırma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Isı yalıtımı yaptırana vergi indirimi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile ısı yalıtımı yaptırana vergi indirimi geldi..

Adana Büyükşehir Belediyesi 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Adananın merkez ilçesi Yüreğir'deki otoyolu Mithat Özsan Bulvarına bağlayacak Yonca Kavşak Projesi için lokomotif rol üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 bin metrekarelik alanda yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Bursa Nilüfer İrfaniye TOKİ kura çekilişinin tüm detayları!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye Konutları 2+1 şeklinde tasarlandı. Projenin emekli kura satışları için 12 bin 955 başvuru alındı. İşte Bursa Nilüfer İrfaniye TOKİ kura çekilişinin tüm detayları...

Gaziantep Şahinbey'de akaryakıt istasyonu yaptırılacak!

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şahinbey Konak'ta bulunan arsa üzerinde yap-işlet-devret yöntemiyle akaryakıt istasyonu ve ünite merkezi yaptıracak. İhalesi 13 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Sivas'ta toplu temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Yılmaz, toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu, sosyal devletin gereğinin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile hayata geçirildiğini belirtti.

çinin türkiyede yaptığı yatırımlar Haberi

çinin türkiyede yaptığı yatırımlar


Türkiye ile Çin arasında 2013 yılında 28.3 milyar doları aşarak rekor kıran ticaret hacmini yetersiz bulan Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, “İki ülke arasındaki ticaret, potansiyeli yansıtmıyor. Ticaret hacmi her yıl yüksek oranda artmasına rağmen, daha yüksek artış sağlayacak potansiyel atıl duruyor. Potansiyelin değerlendirilmesi için karşılıklı olarak ziyaretlerin ve çalışmaların artırılması iki ülkenin birbirini daha iyi tanıması gerekiyor. Çin tarafı olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. 


Yu Hongyang, “Çin ve Türkiye arasındaki dostane işbirliğinin gittikçe büyümesi, işbirliği içeriğinin gittikçe zenginleşmesi, sadece halklarımızın çıkarına değil, aynı zamanda bölgesel hatta dünya barışı, istikrarı ve kalkınması için de yararlıdır. İki ülke stratejik işbirliği ilişkisinin kurulması ve geliştirmesine dair ortak bildiriyi imzalamış ve yeni bir sayfa açmıştır. Bu imzadan sonra ikili üst düzey karşılıklı ziyaretler...