03 / 05 / 2024

Çinli devler Türkiyede inşaat firması mı alacak

Çinli devler Türkiyede inşaat firması mı alacak

Çin'in dev şirketleri Türkiye'de bir inşaat şirketinin yüzde 51'ini alacak. Çinli devlerin inşaat sektöründe kimi satın alacakları merak konusu oldu.

Herkes bekliyordu! Çinli Voyah Türkiye'ye Free ile geldi: Fiyatı ve özellikleri olay oldu

Son dönemde dünya genelinde otomotiv sektöründe Çinli markaların etkisi günden güne artmaya devam ediyor. Son olarak Çinli elektrikli otomobil markası Voyah, Free modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çinli devler Türkiye’de inşaat şirketi alacak!

Çin'in dev şirketleri Türkiye'de bir inşaat şirketinin yüzde 51'ini alacak. Çinli devlerin inşaat sektöründe kimi satın alacakları merak konusu oldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Çinli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapacak!

İkinci Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi 26 Eylül’de gerçekleşecek. Toplantıda buluşacak Çinli ve Türk yatırımcılar işbirlikleri ile gündeme gelecek.

Çinli SCPG, Türk markalarını yatırıma davet etti!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Çin’in en büyük alışveriş merkezi (AVM) yatırımcılarından biri olan SCPG, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MAPIC Fuarı’na Türk markalarını Çin’de mağaza açmaya davet ettiğini bildirdi.

Yeslas Türkiye'de fabrika kuracak!

Çinli Jinyu, Türkiye’deki ana dağıtımcısı Yeslas ile Türkiye’de fabrika kurma kararı aldı. Önce Türkiye’deki satışlar 2 yılda 1-1.5 milyon adede ulaştırılacak, ardından fabrika için start verilecek.

İlişkilerin iyi olması için Türk-Çin inşaat şirketleri beraber çalışmalı!

Türk Çin Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungurlu, Türkiye-Çin ilişkilerinin daha iyi noktaya ulaşabilmesi için Çinli ve Türk inşaat şirketlerinin beraber çalışabilmelerinin zeminlerini hazırlamanın gerekli olduğunu söyledi.

Türk Yatırımcılar Alman Solarion AG'yi satın aldı!

Türk yatırımcılar, dünyanın en ince ve en esnek güneş paneli üreticisi olan Alman Solarion AG'yi satın aldı Yabancı devler Türkiye'de şirket avına çıkarken, Türk KOBİ'leri de yurtdışında zorda olan firmaları satın almaya başladı.

42 Türk müteahhit ikinciliği kaptırmadı!

Yaptıkları uluslararası iş büyüklükleri dikkate alınarak hazırlanan listeye göre inşaatın zirvesinde 42 Türk şirketi yer aldı. İlk 250’de 62 Çinli, 42 Türk, 31 ABD’li firma bulunuyor.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

Trilyon dolarlık şirketlerin merkez üssü artık Türkiye!

Krizde bile büyümeye devam eden Türkiye, dünya şirketlerinin gözdesi oldu. Coca Cola'dan Pepsi'ye, Microsoft'tan Intel'e, Pfizer'den Volvo'ya kadar global devler, Türkiye ofislerini 'bölgesel merkez' yaptı...

Çinli devler Türkiyede inşaat firması mı alacak Haberi

Çinli devler Türkiyede inşaat firması mı alacak

Çin'in dev şirketleri Türkiye'de bir inşaat şirketinin yüzde 51'lik kısmını almayı planlıyor. İnşaat sektörü zor günler yaşarken Çinli devlerin sektörde kimi satın alacakları merak konusu oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Çinli Jiangsu Expressway ve ortakları Türkiye’deki bu satın alma için ortak bir fon oluşturacak.

Çinli Jiangsu Expressway Co tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Jiangsu Expressway ve aralarında Zhejiang Expressway ile China Merchants Expressway’in de yer aldığı ortakları yurt dışı satın alma için birimler kuracak.

Hong Kong’da kurulması öngörülen birimler Türkiye’de bir inşaat şirketinin %51’ini satın almayı planlıyor.

Jiangsu Expressway inşaat, ücretli otoyol ve köprü projeleri ile biliniyor. Firma Çin’de Huning, Ningchang, Zhenli, Xiyi, Guangjing otoyollarını işletiyor. Jiangyin Köprüsü’nü de Jiangsu hayata...