11 / 05 / 2024

çinli Sinotruck türkiyede yatırım yapacakmı

çinli Sinotruck türkiyede yatırım yapacakmı

Çin’in en büyük ticari araç üreticilerinden biri olan Sinotruck Türkiye’de yatırım ve ticaret olanaklarını araştırmak için geldi. Çinliler, TAYSAD ve OİB yöneticileriyle biraraya gelerek destek istedi...

Herkes bekliyordu! Çinli Voyah Türkiye'ye Free ile geldi: Fiyatı ve özellikleri olay oldu

Son dönemde dünya genelinde otomotiv sektöründe Çinli markaların etkisi günden güne artmaya devam ediyor. Son olarak Çinli elektrikli otomobil markası Voyah, Free modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çinli devler Türkiye’de inşaat şirketi alacak!

Çin'in dev şirketleri Türkiye'de bir inşaat şirketinin yüzde 51'ini alacak. Çinli devlerin inşaat sektöründe kimi satın alacakları merak konusu oldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Çinli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapacak!

İkinci Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi 26 Eylül’de gerçekleşecek. Toplantıda buluşacak Çinli ve Türk yatırımcılar işbirlikleri ile gündeme gelecek.

Çinli SCPG, Türk markalarını yatırıma davet etti!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Çin’in en büyük alışveriş merkezi (AVM) yatırımcılarından biri olan SCPG, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MAPIC Fuarı’na Türk markalarını Çin’de mağaza açmaya davet ettiğini bildirdi.

Yeslas Türkiye'de fabrika kuracak!

Çinli Jinyu, Türkiye’deki ana dağıtımcısı Yeslas ile Türkiye’de fabrika kurma kararı aldı. Önce Türkiye’deki satışlar 2 yılda 1-1.5 milyon adede ulaştırılacak, ardından fabrika için start verilecek.

İlişkilerin iyi olması için Türk-Çin inşaat şirketleri beraber çalışmalı!

Türk Çin Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungurlu, Türkiye-Çin ilişkilerinin daha iyi noktaya ulaşabilmesi için Çinli ve Türk inşaat şirketlerinin beraber çalışabilmelerinin zeminlerini hazırlamanın gerekli olduğunu söyledi.

42 Türk müteahhit ikinciliği kaptırmadı!

Yaptıkları uluslararası iş büyüklükleri dikkate alınarak hazırlanan listeye göre inşaatın zirvesinde 42 Türk şirketi yer aldı. İlk 250’de 62 Çinli, 42 Türk, 31 ABD’li firma bulunuyor.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Çinli otomotiv devi Sinotruck Türkiye'de yatırımı düşünüyor!

Çin’in en büyük ticari araç üreticilerinden biri olan Sinotruck Türkiye’de yatırım ve ticaret olanaklarını araştırmak için geldi. Çinliler, TAYSAD ve OİB yöneticileriyle biraraya gelerek destek istedi...

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

çinli Sinotruck türkiyede yatırım yapacakmı Haberi

çinli Sinotruck türkiyede yatırım yapacakmı


Cumhuriyetin 2023 vizyonu çerçevesinde yıllık araç üretiminde 4 milyon, ihracatta da 3 milyon adede ulaşmayı hedefleyen otomotiv endüstrisi, Çin’in en büyük ticari araç üreticilerinden biri olan Sinotruk’un Türkiye ziyaretini, sektör adına yeni bir fırsata dönüştürmek istiyor.


Türkiye’ye Ekonomi Bakanlığı’nın daveti ile gelerek yatırım ve ticaret olanaklarını araştıran Sinotruk yetkilileri, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) yöneticileri ile biraraya geldi.


Sinotruk’un Uluslararası Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liu Qing, TAYSAD ve OİB yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’de üretim ve ticaret olanaklarını görebilmek için temaslara başladıklarını bildirdi. Çinli heyet Türk otomotiv endüstrisini yakından tanımak adına birçok firmayı da ziyaret ederek üretim ortamını yerinde inceledi.


MAN’a üretim yapıyor


Hafif ve ağır ticari kamyonlar, askeri araçlar ve otobüs...