02 / 05 / 2024

çinlilerin aldığı mermer ocakları

çinlilerin aldığı mermer ocakları

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağı Çinliler'e geçti. Çinli şirketlerin Türk mermer ocaklarını işletmesine karşı olduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bu durumdan rahatsız olduklarını açıkladı.

Genç Mimarlar Mermer Bahçe Sergisi 3 Ağustos'ta!

SİLKAR Madencilik'in sponsorluğunu yürüttüğü, birinciliğini PIN Architects'in aldığı "biyofilik tasarım" temalı "Genç Mimarlar Mermer Bahçe" sergi açılışı 3 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek. Açılış konuşmasını Erdoğan Akbulak yapacak.

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler'den yoğun ilgi!

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler akın etti. Yerli mermer üretici ve ihracatçı firmalar, kurulan iş bağlantıları ile 2017’nin ilk çeyreğini de garanti altına aldı.

Bursa Mermer Fuarı'ndaki en pahallı mermeri Hintliler aldı!

Bursa'da açılan blok mermer fuarında en pahalı ürünler olarak dikkati çeken yaklaşık 110 bin liralık mermeri Hintliler, 80 bin liralık olanı ise İtalyanlar satın aldı.

Scarlett Johansson 3,8 milyon dolara ev aldı!

Oyuncu Scarlett Johansson 3,8 milyon dolara aldığı malikanesinde eşi ve kızı ile yaşayacak. 1940'larda inşa edilen malikanede 4 yatak odası, 4 banyo, şömineli oturma odası, mermer ve kuvars tezgahlı bir mutfak bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul'da villa aldığı iddiası!

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul'da villa satın aldığı haberinin gerçeği yansıtmadığı ve villanın Gül'ün damadı Mehmet Sarımermer' e ait olduğu bildirildi...

Ofislerdeki klasik döşemenin yerini doğal taş aldı!

Doğal taş ve mermer sektörünün öncü markalarından Tureks Stone, klasik ofis anlayışını değiştirmek isteyenlere geniş doğal taş serileri ile modern çözümler sunuyor.Ofislerdeki klasik döşemenin yerini doğal taş aldı.

Doğaltaş sektörü güçbirliği kararı aldı!

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı...

Çaldıran'a Beş Asırlık Barış anıtı yapılacak!

Çaldıran Kaymakamı Dündar " Vanlı bir akademisyen tarafından tasarlanan bu anıtta, dönemin Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim ile İran Şahı İsmail’in mermer kaidesi bulunacak " dedi...

İstanbul, gelişme beklentilerinde ilk sırada yer aldı

Gayrimenkul Piyasalarında Gelişen Trendler raporuna göre, İstanbul bu sene de gelişme beklentilerinde ilk sırada yer aldı

İlham Aliyev Palmiye Adası'ndan 9 villa aldı mı?

"Aliyev'in Dubai'de 75 milyon dolarlık emlak satın aldığı" haberine, Azerbaycan'da muhalif basın bile tepki gösterdi

Ağaoğlu My City Hotel 33 kategoride 29 madalya aldı

Ağaoğlu My City Culinary Team, Londra'da düzenlenen yarışmada 33 kategoride 29 madalya aldı

Kim Kardashian 5 milyon dolara ev satın aldı

Ermeni kökenli Amerikalı sosyete güzeli Kim Kardashian 5 milyon dolara bir ev satın aldı

THK, İzmir'deki inşaatına ruhsat aldıracak

Türk Hava Kurumu İzmir'de yaptıracağı inşaatın etüt,uygulama, proje yapımı,ihale dosyası tanzimi ve inşaat ruhsatını aldıracak

çinlilerin aldığı mermer ocakları Haberi

çinlilerin aldığı mermer ocakları


Antalya, Burdur ve Isparta’da faaliyet gösteren 100’e yakın mermer ocağı Çinli şirketlerin eline geçti. Çinli şirketlerin Türk mermer ocaklarını işletmesine karşı olduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bu durumdan rahatsız olduklarını açıkladı. Satıcı, “Batı Akdeniz Bölgesi’nde blok mermer üretimi yapan Türk firmaları Çinli firmaların eline geçmeye başladı, bundan çok rahatsızız” dedi. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Satıcı, Çinlilerin eline geçen mermer ocaklarının Türkiye ve bölge için hem ekonomik hem de doğa açısından tehdit oluşturduğunu söyledi. Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta illerinde faaliyette bulunan 100’e yakın blok mermer ocağı işleten firmanın son 3-4 yıl içinde Çinli şirketler tarafından satın alındığını ifade etti. 


‘Çevresel boyutu da var’ 

Çin’in mermerde çok büyük alıcı olduğunu belirten Satıcı, şunları söyledi: “İhracatçılar Biriliği olarak bu duruma...