02 / 05 / 2024

cins tahsisi belgeleri

cins tahsisi belgeleri

Cins tahsisi, tapu kütüğünde hali hazırda kayıtlı olan bir taşınmazsın niteliğinin değiştirilerek başka bir nitelikteki tapu kütüğüne kaydedilmesine deniyor. Peki cins tahsisi için gerekli belgeler nelerdir?

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Martı GYO'ya 45 yıllık arsa tahsisi!

Martı GYO tarafından Muğla Ortaca'da 79 bin 81,51 metrekare yüzölçümlü orman vasıflı taşınmazın üzerinde 496 yatak kapasiteli 1. sınıf tatil köyü yapılmak amacıyla 2 Eylül 1997 tarihinde 45 yıl süreyle Martı Otel İşletmeleri A.Ş. lehine kesin tahsisi yapıldı. 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

Balıkesir'in en büyük ilçesi Dursunbey’de bin 20 dönüm üzerine kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi bedelsiz arsa tahsisi ve 4. derece teşviklerle yatırımcılara bedelsiz olarak arsa tahsis ediyor...

Elisabeth Mas'ın Caner Karaloğlu’ndan talep ettiği müşterek konut tahsisi reddedildi! 

Elisabeth Mas ile Caner Karaloğlu’nun boşanma davasında ara karar açıklandı. Kararda, 3 yaşındaki kızları Mia’nın velayeti babaya verildi, Mas’ın talep ettiği müşterek konut tahsisi için de red kararı verildi... 

Alarko GYO'nun sermaye artırımına ilişkin onaylanan belgeleri!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK tarafından onaylanan belgeleri yayınladı...

Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündeminde!

İmar barışı uygulaması kapsamında Türkiye genelinde ve Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yaşar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cins değişikliği harcı 2020!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvuru yapılması ve harç ödenmesi gerekiyor. Peki, cins tashihi harcı 2020'de ne kadar oldu?

Kırklareli'de emlakçılara yetki belgeleri verildi!

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen emlak danışmanlığı eğitim ve sınavı sona erdi. 5 sınavını başarı ile tamamlayan 4 kursiyere yetki belgeleri verildi.

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri!

Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşlara 18 ay boyunca kira yardımı verilecek. Kira yardımı alabilmek için başvurular belediyeden yapılacak. Peki kentsel dönüşüm kira yardımına başvururken gerekli başvuru belgeleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi için yer tahsisi yapılamaması hastaları mağdur ediyor!

5.8’lik depremden sonra boşaltılan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi için henüz yer tahsisi yapılamaması öğrencileri olduğu kadar hastaları da mağdur ediyor

cins tahsisi belgeleri Haberi

cins tahsisi belgeleri

Cins tashihi, Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ,bahçe, tarla vb. iken arsa veya arazi iken, bağ bahçe vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. 


Peki cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? 



-Sözkonusu taşınmazın tapu senedi veya tapu kayıt örneği, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge.


-Taşınmaz malın maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve temsil belgesi.


-Yapısız iken yapılı hale gelen taşınmaz malların cins değişikliği işlemlerinde, yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasını talep eden Belediye/Valilik yazısı. 


-Yapısız iken yapılı hale gelen taşınmaz malların cins değişikliği işlemlerinde, yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasını talep eden Belediye/Valilik yazısı.


-Taşınmaz mal sahibinin son alt ay içinde çekilmiş 6x4 cm. büyüklüğünde...