18 / 05 / 2024

ciro kaybı olan esnafa yardım

ciro kaybı olan esnafa yardım

Hazine ve Maliye Bakanlığı, cirosu düşen esnafa  2 bin lira ile 40 bin lira arasında ödeme yapmaya hazırlanıyor. Peki, söz konusu yardımdan kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı!

TL'nin dolar bazında değer kaybına uğramasıyla, Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı. Sektör temsilcileri, gurbetçilerin Türkiye'deki konut alımlarını değerlendirdi.

Kripto paralarda sert değer kaybı!

Son 24 saatte sert değer kayıplarının gerçekleştiği kripto para piyasasında, piyasanın temel belirleyicisi konumunda olan Bitcoin'in değer kaybı yüzde 20'yi geçti. Piyasada 388 bin yatırımcının parasını sıfırladığı ileri sürüldü.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

Kovid-19 salgını sebebiyle devletin işletmelere yaşadığı mali kayıpların telafi edilmesi amacıyla sunulan gelir kaybı, ciro kaybı, kira destekleri için başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

Kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattıklarını duyurdu...

Bakan Pekcan duyurdu! Destek ödemeleri bugün başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kovid-19'dan olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmet sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteği ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!

Kafe ve lokanta gibi yiyecek ve içecek işletmelerine "ciro kaybı desteği" için başvuru süreci başladı.

Kafe ve restoran ciro kaybı desteği detayları belli oldu!

Koronavirüs salgınında faaliyetlerinin kısıtlanması nedeni ile zarar gören yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere verilecek ciro kaybı destek programına e-devlet'ten başvuru yapılacak...

İşletmelere müjde! Ciro kaybı desteği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelere yönelik yeni bir destek paketi yürürlüğe kondu. Resmi Gazete'de yayımlanan "ciro kaybı desteği" ile birlikte, pandemi sürecinin ekonomik açıdan sert etkilerini azaltmak ve işletme sahiplerini rahatlatmak amaçlanıyor.

Esnafa kira ve 1000 TL gelir kaybı desteği 8 Ocak'ta sona eriyor!

Esnafa kira ve gelir kaybı başvurusu, Ticaret Bakanlığı'nın E-Devlet ekranı üzerinden yapılabiliyor. Gelir kaybı desteği için aylık 1000 TL, kira desteği içinse aylık 500-750 TL arası bir ücret almaya hak kazanacak olan esnaf, başvurusunu nasıl yapacak? İşte tüm merak edilenler...

AVM'lerin ciro ve müşteri kaybı devam ediyor!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Koçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Alp Önder Özpamukçu yaptığı açıklamada, "AVM'lerin ciro ve müşteri kaybı devam ediyor" dedi.

Rusların Türk gayrimenkulüne olan ilgisi artıyor!

Rusların yabancı gayrimenkul alım coğrafyası değişmeye başladı. Rusların İspanya’ya olan yüksek ilgisi azalırken, TL'deki değer kaybı, küçük bütçeli alıcıları Türkiye’ye yönlendiriyor...

ciro kaybı olan esnafa yardım Haberi

ciro kaybı olan esnafa yardım

Pandemi nedeniyle işleri bozulan ya da kapanan esnaf için birçok paket açıklanırken ciro desteği ile ilgili süreçte son aşamaya gelindi. Takvim'de yer alan habere göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre "ciro kaybı desteği" tek seferde verilecek. Destek 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı hak sahipleriyle ilgili çalışmasını tamamlarken, ödemelerin kısa sürede hayata geçmesi bekleniyor.

KİMLER YARARLANACAK? 

 2019 ya da öncesinde işine başlayıp devam eden restoran, lokanta ve kafeler.

27 Ocak 2021 itibariyle faal olanlar

2019'da cirosu 3 milyon lira ve altında olanlar

2019'daki cirosu 2020'de yüzde 50 ve üzeri azalanlar

KAÇ LİRA ÖDENECEK? 

 Destek tek seferde en az 2 en çok 40 bin lira olacak.

Destek miktarı ciro...