28 / 04 / 2024

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!

Kafe ve lokanta gibi yiyecek ve içecek işletmelerine "ciro kaybı desteği" için başvuru süreci başladı.



Türkiye'de koronavirüs salgınının görülmesinin ardından salgından ekonomik anlamda olumsuz etkilenenlere maddi destek vermek, istihdamı ve hane halkı gelirini korumak adına birçok kalem altında destek paketi hayata geçirilmişti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan ve koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen işletmelere ciro kaybı desteği sağlanacağını duyurdu. Peki, kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru şartları nedir? e-Devlet başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!


CİRO KAYBI DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

A Haber'de yer alan habere göre; yiyecek ve içecek işlemelerine yönelik ciro kaybı desteği başvuruları başladı. Gerekli şartları taşıyan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden gerekli adımları takip ederek başvurularını tamamlayabilecekler. Başvurular 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!

BAKAN RUHSAR PEKCAN AÇIKLADI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetinde bulunan işletmelere verilecek desteğe ilişkin açıklama yaptı.

Yiyecek, içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan ve yeni tip koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen işletmelere sağlanacak ciro kaybı desteği ödemeleri için başvuru sürecini başlattıklarını belirten Pekcan, "İşletmelerimiz ciro kaybı desteği başvurularını bugünden itibaren 31 Mart saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir." dedi.

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!

CİRO KAYBI DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

"Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetlerinde Bulunan İşletmelere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Ciro Kaybı Desteği Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı" 6 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

En az 2.000 TL! Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı! e-Devlet başvuru nasıl yapılır?
17 Şubat'ta yayımlanan "Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetlerinde Bulunan İşletmelere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Ciro Kaybı Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ" ile de söz konusu desteğin verilmesine ilişkin usul ve esaslar Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmişti.

Tebliğde destek programından yararlanma koşulları, hangi kesime verileceği ve nasıl bir süreç izlenerek kişilerin destekleneceği, başvuruların yapılma şekli ve itiraz hususları açıklığa kavuşturuldu.

.Kafe ve restoran ciro kaybı desteği detayları belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön