29 / 04 / 2024

Citi Islamic Investment Bank

Citi Islamic Investment Bank

Bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasalarından oluşan İslami finans endüstrisi, Türkiye için yeni olsa da gelişmiş batı ülkeleri için eskidir...

Citi, dolar için rakam vererek alım önerisinde bulundu! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,50 seviyesinden yüzde 15'e çıkarması ile Citi'den dolar tahmini geldi ve alım önerisinde bulundu.

Rising İnvestment Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rising İnvestment Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 200 TL sermaye bedeli ile Yanming Yin tarafından kuruldu.

Gold Investment İnşaat Gıda Turizm ve Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gold Investment İnşaat Gıda Turizm ve Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Özkan, Maher Hussein Ismail Abulefeh ve Mikdad Alzghoul ortaklığıyla kuruldu.

Future For Investment Yatırım ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Future For Investment Yatırım ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıyad Ahmad A Almasharqah ve Osama M.S Arafat ortaklığıyla kuruldu. 

Seba İnşaat Karaköy ve Dolapdere’deki otelleri için ARTIC ile el sıkıştı!

Seba İnşaat, Karaköy ve Dolapdere’de yer alan iki otelinin satışı konusunda Katarlı Al Rayyan Tourism Investment Company (ARTIC) ile anlaştı...

Leaders İnvestment Gayrimenkul İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Leaders İnvestment Gayrimenkul İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile M.Mahmoud Hasan Abu Naji tarafından kuruldu.

Landmark Property Investment İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Landmark Property Investment İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Imad Eddine Zaidan tarafından kuruldu.

Raweet Al Eamar For Investment İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Raweet Al Eamar For Investment İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Samah Yacot A.M Hassanein tarafından kuruldu...

A-S Investment 300 milyon dolarlık yatırım yapacak!

A-S Investment yeni satın almalara hazırlanıyor. Şirket, çok yaygın bir eğitim kurumunu satın alarak 300 milyon dolar yatırımı hedefliyor. 

GİG Global İnvestment Group Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

GİG Global İnvestment Group Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Altal ve Majed Karroum ortaklığında kuruldu...

QIS İnvestment Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

QIS İnvestment Gayrimenkul İnşaat Turizm İthalat ve İhracaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile I. Amar Abu Ras, Mehmet Nur Hayanioğlu ve Salah Abu Taye ortaklığında kuruldu. 

Opal Investment Tradıng Gayrimenkul Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Opal Investment Tradıng Gayrimenkul Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Akram Mukhtar  Shaluf tarafından kuruldu. 

Vira Investment Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Investment Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Hamide ve Mohamad Badenjkı ortaklığında kuruldu. 

Citi Islamic Investment Bank Haberi

Citi Islamic Investment Bank

Bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasalarından oluşan İslami finans endüstrisi, Türkiye için yeni olsa da gelişmiş batı ülkeleri için eskidir.  Özellikle İngiltere, Körfez ülkelerindeki sermayeyi kullanmak ve ülkelerindeki Müslümanları finans sistemi içine çekmek için batıda faizsiz bankacılık ürünlerine yönelen ilk ülkedir. 


Dünyadaki faizsiz bankacılığın geçmişine bakarsak 2012 yılı itibarı ile Citigroup (Citi Islamic Investment Bank), USB, Deutsche Bank, HSBC, ANZ Grindlays, Lloyds TSB, BNP Paribas, Commerzbank, Sociate Generale  gibi finans kuruluşları faizsiz bankacılık ürünlerini müşterilerine sunmaktadır. Amerika’da ise ilk faizsiz finans kuruluşu, 1987’de kurulan Lariba Finance House ve HSBC’dir. Almanya’da ise 2010 yılında “Deutsche Bank “İslami Bankacılık” lisansını Malezya Merkez Bankası’ndan aldığını söylüyor. Ve Deutsche Bank sunduğu finansal ürünlerin “İslami prensiplere” uygunluğunu sağlamak için ilahiyatçılarla çalıştığını belirtiyor…


 Sayıları tüm dünyada yaklaşık 300’ün...