13 / 05 / 2024

Çobanlar Mermer

Çobanlar Mermer

Çin’de 18-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Yunfu Doğal Taş Fuarı’nda birçok ülkeden mermer ve doğal taş sektörünün önde gelen temsilcileri bir araya geldi.

Ekolhan İnşaat Mermer İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Ekolhan İnşaat Mermer İthalat İhracat Limited Şirketi, Hamza Bostancı ve Cihangir Özbek ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Pendik, Veli Baba Mahallesi, Fatih Caddesi'nde kuruldu.

Isparta Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Isparta İli, Sütçüler İlçesi'nde yapılması planlanan Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Isparta Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Mermer Ocağı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı7 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Antalya Gündoğmuş'daki mermer ocağına ÇED gerekli değildir raporu verildi!

ANTALYA’nın Gündoğmuş İlçesi’nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, ‘yaban hayatı mutlak koruma alanı’ olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildiği ortaya çıktı.

AYZ Mermer Madencilik Harfiyat İnşaat Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AYZ Mermer Madencilik Harfiyat İnşaat Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İlkan Çiçek tarafından 10 bin TL sermaye ile 8 Mart'ta Kartal, Yukarı Mahalle Mahallesi, Üsküdar Caddesi'nde kuruldu.

Adıyaman Mermer İhtisas OSB için yer arayışları başladı!

Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ilimizi ziyaretinde müjdesini verdiği Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yer arayışları başladı.

Adıyaman’a Mermer İhtisas OSB kurulacak!

Fikri Işık, “Mermer yatakları bakımından potansiyeli zengin Adıyaman’da mermer İhtisas OSB kuracağız” dedi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Adıyaman ziyareti esnasında sanayicinin yüzünü güldürecek müjdeli haberi verdi.

Ekizce Yaylası'ndaki mermer ocağı çalışmaları ormanı etkiledi!

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Afyon Çobanlar'daki Kuran Kursu inşaatı ne durumda?

Çobanlar İstasyon caddesinde eski Kuran Kursunun yerine Çobanlar halkının yardımseverlik örneği gösterek yaptığı bağışlar ile Diyanet vakfı tarafından yapılan Kuran Kursu inşaatında sona gelindi.

Türkiye'de mermer sektörü ne durumda?

Mermer-Granit Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Türkoğlu mermer sektörünü Memleket'e anlattı. Türkoğlu "Türkiye'nin sektörde dünya çapında söz sahibi olmasına rağmen işleyemediğimiz için katma değer sağlayamıyoruz" dedi.

Isparta Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 25 Şubat'ta!

Isparta İli Aksu İlçesi'nde yer alan Mermer Ocağı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 25 Şubat 2016 günü saat 13:30'da gerçekleşecek.

Burdur Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 18 Şubat'ta!

Burdur İli Yeşilova ilçesi'nde yer alan Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 18 Şubat 2016 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

Mermer sektörü inşaata katkı sağlıyor!

Babasının yanında çırak olarak başladığı mesleğini, oğlu Yiğit'in adına açtığı mermer atölyesinde başarıyla devam ettiren Murat Aydın, hızlı adımlarla ilerliyor.

Çobanlar Mermer Haberi

Çobanlar Mermer

Türkiye’den Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) aracılığıyla fuara katılan Çobanlar Mermer, 20 milyon dolarlık iş bağlantısı yaptı. Çin’de üç yıl içinde yapılarak, 300 milyon dolara mal olması planlanan rezidans ve işyerlerinde Türk mermeri kullanılacak.Çobanlar Mermer CEO’su Sami Çoban, Çin’deki fuarın kendileri açısından çok iyi geçtiğini söyledi. TUSKON aracılığıyla fuara Türkiye’den 10 firmanın katıldığını belirten Çoban, “Fuar boyunca ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu bağlamda 20 milyon dolarlık bir iş bağlantısı yaptık. 2018 yılında bitirilmesi planlanan 300 bin metrekarelik yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak rezidans ve işyerlerinde kendi ürünümüz olan Ottoman (Osmanlı) bej mermeri kullanılacak.” dedi.


Çoban, fuarda, Çinli işadamlarının mermer sektöründe önde gelen İtalya’ya rağmen Türk mermerini tercih etmelerinin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin Çin’e olan ihracatında...