28 / 04 / 2024

Çobanlar Mermer, Çin’de 20 milyon dolarlık iş bağladı!

Çobanlar Mermer, Çin’de 20 milyon dolarlık iş bağladı!

Çin’de 18-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Yunfu Doğal Taş Fuarı’nda birçok ülkeden mermer ve doğal taş sektörünün önde gelen temsilcileri bir araya geldi.



Türkiye’den Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) aracılığıyla fuara katılan Çobanlar Mermer, 20 milyon dolarlık iş bağlantısı yaptı. Çin’de üç yıl içinde yapılarak, 300 milyon dolara mal olması planlanan rezidans ve işyerlerinde Türk mermeri kullanılacak.Çobanlar Mermer CEO’su Sami Çoban, Çin’deki fuarın kendileri açısından çok iyi geçtiğini söyledi. TUSKON aracılığıyla fuara Türkiye’den 10 firmanın katıldığını belirten Çoban, “Fuar boyunca ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu bağlamda 20 milyon dolarlık bir iş bağlantısı yaptık. 2018 yılında bitirilmesi planlanan 300 bin metrekarelik yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak rezidans ve işyerlerinde kendi ürünümüz olan Ottoman (Osmanlı) bej mermeri kullanılacak.” dedi.


Çoban, fuarda, Çinli işadamlarının mermer sektöründe önde gelen İtalya’ya rağmen Türk mermerini tercih etmelerinin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin Çin’e olan ihracatında mermerin son yıllarda ilk sırada yer aldığını belirten Çoban, “Bunun yanı sıra Türk mermer sektörünün dünyada en çok ihracat yaptığı ülke de Çin. Son dönemlerde çok fazla sayıda Çin firmasının, Türkiye’de mermer ocağı satın alarak ya da mevcut üreticilerle ortaklık kurmak yoluyla mermer ocağı işletmeciliğine yatırım yapıyor. Bu durum Çin’de Türk mermerine olan talebin artmasının bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.



Zaman




Geri Dön