29 / 04 / 2024

Türkiye, Katar ve Kuveyt'te 247 milyon dolarlık iş yapacak!

Türkiye, Katar ve Kuveyt'te 247 milyon dolarlık iş yapacak!

Devlet Bakanı Zafer çağlayan, geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 500 işadamıyla birlikte çıktığı Katar ve Kuveyt seyahatinde 247 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldığını açıkladı



Devlet Bakanı Zafer çağlayan, geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 500 işadamıyla birlikte çıktığı Katar ve Kuveyt seyahatinde 247 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldığını açıkladı. çağlayan, 'İki ülkede toplam 246 masada ikili işbirliği görüşmeleri oldu. Türk iş adamları Katar'da işyeri kuracakları zaman Katarlı bir kefil almak zorundaydılar. Ancak temaslar sonunda Türk firmalarından kefil istenmeyecek. Aynen bir Katar firması gibi Türk firmaları da Katar'da işletme açabilecek' dedi. çağlayan Türk müteahhitlik firmalarının Katar'da 7.3 milyar, Kuveyt'te ise 700 milyon dolara yakın taahhüt gerçekleştirdiğini söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Katar yatırımını Erdoğan engelledi

Rum basını, Katar"ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi"ne yapmayı düşündüğü yatırımların Başbakan Erdoğan"ın girişimi sonucu engellendiğini yazdı

Katar"ın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi"ne yapmayı düşündüğü büyük bir alışveriş merkezini de içeren yatırımından Türkiye"nin yoğun baskısı sonucu vazgeçtiğini belirten Simerini gazetesi, Katar"ın yatırım yapılacak araziyla ilgili Rum hükümetine œçok düşük bir teklif verdiğini yazdı.
Rum yetkililerle Katar arasında yatırıma ilişkin sorunların büyük oranda aşılmış olmasına karşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Katar"a yaptığı ziyaretin ardından ortamın değiştiğini kaydeden gazete, Katar"ın Rum Dışişleri"ne yatırım arazisinin değerine ilişkin bir mektup gönderildiğini belirtti.

Yarısını önerdi
Habere göre Katar, söz konusu arazi için, Rum hükümetinin biçtiği değerin çok altında sayılan 50 milyon euro önererek, anlaşmanın ilerliye gitmemesini garanti altına alıyor.
Arazinin 100 milyon doların üzerinde olduğu ifade ediliyor. Gazete, konunun ancak Rum Yönetimi Başkanı Dimtiris Hristofyas"ın kişisel müdahalesiyle çözülebileceğinin düşünüldüğünü ve Hristofyas"in önümüzdeki günlerde Katar Emiri"ni telefonla aramasının beklendiğini de yazdı.  
Milliyet/Sefa KARAHASAN


Geri Dön