04 / 05 / 2024

Çocuk evi

Çocuk evi

Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların ev ortamına yakın koşullarda yaşaması, sosyal yaşamın içinde yer alması, sorumluluk sahibi olması amacıyla hayata geçirilen çocuk evlerinin sayısı artıyor. Çocuk evi sayısı yıl sonunda bine çıkacak...

İBB Kadın Dayanışma Evi açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kadın Dayanışma Evi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında açıldı. İBB, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü ile Çocuk ve Aile Şube Müdürlüğü de kuracaklarının bilgisini paylaştı...

Kayseri Engelsiz Çocuk Evi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Mimarsinan Parkı içerisinde hayata geçirilen Engelsiz Çocuk Evi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa sürede hizmete açılacağını müjdeledi.

Kayseri'ye engelsiz çocuk evi inşa edilecek!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örneği olmayan Engelsiz Çocuk Evi projesinin ikincisini inşa ediyor.

Finike Çocuk ve Gençlik Evi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatını tamamladığı Finike Çocuk ve Gençlik Evi, öğrencileri ağırlamaya başladı.

Kayseri'de engelsiz çocuk evi hizmete açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz çocuk evi hizmete açıldı.  4-12 yaşlarındaki 53 çocuğa hizmet verecek "Engelsiz çocuk evi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Finike Çocuk ve Gençlik Evi'nin inşaatı bitti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklar ve gençler için yapılan Finike Çocuk ve Gençlik Evi'nin inşaatı tamamlandı. 170 kişilik tesis yeni eğitim öğretim yılında hizmet verecek.

Finike Çocuk ve Gençlik Evi’nin yüzde 82'si tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlere yönelik hizmet vermek üzere inşaatına başlanan Finike Çocuk ve Gençlik Evi’nde sona gelindi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evi için konut alacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Çocuk Koruma Evi olarak kullanılmak üzere konut satın alacak...

Finike Çocuk ve Gençlik Evi yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Finike ilçesinin en büyük ihtiyaçlardan birini karşılamak üzere hayata geçirdiği Finike Çocuk ve Gençlik Evi’nin inşaatı hızla devam ediyor.

Kırşehir Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi yıkıldı!

Kırşehir'deki Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi binasında yıkım çalışmaları başladı. 2011 yılında boşaltılan bina Aile Hekimliği ve Sağlık Ocağı olarak kullanılıyordu.

İnternetten izleyerek ailecek bu evi yaptılar!

ABD'de yaşayan 4 çocuk annesi Cara Brookins sadece YouTube videoları izleyerek satın almaya kalksa milyonlar değerindeki bu evi kendisi ve çocuklarıyla birlikte inşa etti.

Bakırköy Menekşe-Nergis Çocuk Evi açıldı!

Bakırköy Belediyesi’nin Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde açılışı yapılan Menekşe – Nergis Çocuk Evi, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Stk’lar, öğretmenler, çocuklar ve velilerin katılımıyla açıldı.

Adana Çukurova'ya Kadın Sohbet evi inşa edildi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de bir ilk olan 'Kadın Sohbet Evi'nin tamamlandığını belirtti. Çetin, Hasan Balıkçı Parkı ile Can Çocuk Parkı'nın yenilenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği söyledi.

Çocuk evi Haberi

Çocuk evi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, "2013 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu"nda, yılın ilk yarısında, korunmaya ve bakıma muhtaç çocuklara yönelik hizmetler değerlendirildi.  


Söz konusu hizmetin kuruluş ağırlıklı modelden aile yanında bakım ağırlıklı modele dönüştürülmesini  öncelikli hedefler arasına alan Bakanlık, politikasını, korunmaya muhtaç çocukların kuruluş bakımına alınmadan aile odaklı hizmet modelinden yararlanması, kuruluş bakımındaki çocukların ise öncelikle aile yanına döndürülmesi, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetinden yararlanması, aile odaklı hizmet modellerinden yararlandırılamayan çocukların da çocuk evine yerleştirilmesi olarak şekillendirdi.


Bu çerçevede önümüzdeki yalın sonuna kadar kuruluş hizmetinin sonlandırılmasını hedefleyen Bakanlık, aile odaklı modellere geçemeyen çocuklar için "sevgi evi" ve "çocuk evi" modelleri üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. 


Çocukların ev ortamında yetiştirilmesini amaçlayan, en fazla 30-60 çocuk kapasiteli, ev tipine uygun, her birimde...