27 / 04 / 2024

Çömlekçide kamulaşan binalar

Çömlekçide kamulaşan binalar

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki 123 binanın 117'sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Çömlekçi kentsel dönüşümü, 910 adet binayı içine alan bir dönüşüm projesi olarak belirlendi.

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

İzmir Damlacık'taki binalar ne olacak?

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar perişan durumda. Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan semtteki binaların akıbeti merak ediliyor...

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Tunç Soyer'den riskli binaların dönüşümü için olağanüstü toplantı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantıda tek gündem olarak, riskli binaların dönüşümü konuşulacak.

Doğan Perinçek: Binalar için yanlış zemin tercih edildi!

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, İzmir'de bulunan binaların yanlış zemine inşa edildiğini dile getirdi. 

Çanakkale Bayramiç ve Çan için acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Bayramiç ve Çan ilçeleri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de binaları kamulaştırılan vatandaşlardan tepki!

Rize'de yapımı devam eden bulvar projesi kapsamında 'acele kamulaştırma' ile binaları için yıkım kararı verilenler, kamulaştırma bedellerinin düşük olduğunu dile getirerek kendilerine yardımcı olunmasını talebinde bulundu. 

Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonu için acele kamulaştırma!

Antalya'da Patara Antik Kenti 1. derece sit alanında bulunan tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyon edilmesi için bulunduğu taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Ordu’da yıkılan binaların benzeri Samsun’da çıktı!

Ordu'da kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek inşa edilen 12 katlı 3 bloktan oluşan binaların yıkılmasından sonra benzer bir haber de Samsun'dan geldi.

Çömlekçide kamulaşan binalar Haberi

Çömlekçide kamulaşan binalar

Bölgede kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış sadece 6 bina kaldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bu binaların da kamulaştırılmasıyla, kamulaştırma çalışmalarımız bitirilmiş olacak ve projenin uygulamasına geçilecek" dedi. Çömlekçi kentsel dönüşümünün 910 adet binayı içine alan bir dönüşüm projesi olduğunu, bu projenin Zağnos Vadisi kentsel dönüşümünde olduğu gibi etap etap gerçekleştirileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: "Çömlekçi'de birinci etap kentsel dönüşüm alanı olarak belirleyerek çalışmalara başladığımız 22 bin 405 metrekarelik alandaki kamulaştırma çalışmalarımızda oldukça önemli mesafeler kat ettik. Söz konusu alanda bulunan toplam 123 binanın 117'sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bu binaların 28'i belediyemiz ekiplerince yıkıldı. Kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış olan 6 binanın hak sahipleri ile de gerek ikili görüşmeler devam etmektedir. Söz konusu 6 binanın da kamulaştırılmasıyla Çömlekçi...