06 / 05 / 2024

Connecticut Thomaston klise binası ne oldu

Connecticut Thomaston klise binası ne oldu

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.

Amerika'nın kilise binası camiye çevrildi!

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.

Brunson'ın görev yaptığı kilise binası 270 bin dolara satıldı!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın görev yaptığı klise binası, kilise derneği üyeleri tarafından satın alındı.

Hollanda’daki klise binaları 2030'a kadar satılacak!

Hollanda’daki kilise binalarının ne olacağı konusunda tez hazırlandı. Klise binalarının 2030 yılına kadar satılacağı iddia ediliyor.

ABD'nin Connecticut sahilindeki 8 ada 78 milyon dolardan satışta!

ABD'nin Connecticut sahilinde yer alan 8 adalık özel mülk, üzerindeki yapılarıyla birlikte 78 milyon dolardan (226 milyon 558 bin TL) satışa çıkarıldı. İşte haberin ayrıntıları...

50 Cent, Connecticut'taki malikanesini 8 milyon dolara satıyor!

Son dönemde Instagram'da "para içinde yüzerken" ya da "ekmek arası para yerken" çekilen pozlarıyla tartışma yaratan rapçi 50 Cent'in uzun süre önce satışa sunduğu malikanesine sonunda bir alıcı çıktı.

50 Cent, ABD'deki evinin fiyatını 8,5 milyon dolara indirdi!

Amerikalı rapçi 50 Cent, 8 yıl önce 18 milyon dolara satılığa çıkardığı evinin fiyatını 8,5 milyon dolara indirdi. Connecticut eyaletinde yer alan ev, Amerika'daki en büyük malikanelerden biri olarak kabul ediliyor.

ABD'deki Johnsonville kasabası 1,9 milyon dolara satıldı!

ABD'nin Connecticut eyaletinde yer alan Johnsonville kasabası, 800 bin dolar açılış fiyatıyla çıkarıldığı açık artırmada 1.9 milyon dolara satıldı. Kasabayı satın alan kişinin 30 gün içinde bölgenin resmi sahibi olacağı kaydedildi.

Cadılar Bayramı satışı: 800 bin dolara hayaletli kasaba!

Amerika ’nın Connecticut eyaletindeki Johnsonville kasabası, Cadılar Bayramı sebebiyle açık arttırmaya sunuldu. Cadılar Bayramı sebebiyle 800 bin dolar gibi özel bir fiyata satışa çıktı. İşte o hayaletli kasabanın öyküsü...

Katharine Hepburn'ün malikânesi 14.8 milyon dolara satışa çıktı!

2003'te hayata veda eden Amerikalı oyuncu Katharine Hepburn'ün Connecticut Eyaleti'ne bağlı Long Island sahilindeki malikânesi 14.8 milyon dolara satışa çıkarıldı. Hepburn'e son nefesini verene kadar ev sahipliği yaptı.

ABD'nin en pahalı evi 190 milyon dolara satışa çıktı!

ABD'nin en pahalı evi Connecticut Eyaleti'nin sahilindeki yerleşim merkezlerinden Greenvvich'te 20 hektarlık alana kurulu "Copper Sahil Çiftliği" 190 milyon dolara (370.5 milyon TL) satışa çıktı...

Artuklu Üniversitesi'ne cami, klise ve Yezidi mabedi yapılacak!

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kampüsünde cami, klise ve Yezidi mabedinin de içinde bulunduğu kompleks yapılacak...

Taksim ve Çamlıca'ya cami, Yeşilköye Süryani Kilisesi yapılıyor!

Çamlıca Tepesi ve Taksim Meydanı'na cami projeleriyle gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeşilköy'e klise yapılmasının önünü açan kararı onayladı...

Celvin Klein'ın yöneticisinin evi yangında kül oldu!

Amerikan ünlü hazır giyim markası Calvin Kleinın yöneticisi Madonna Badger, sahip olduğu tüm ailesini evinde çıkan yangında kaybetti. Trajik kaza, Connecticut  eyaletinin Stamford şehrindeki 3 katlı evde önceki gece yaşandı

Connecticut Thomaston klise binası ne oldu Haberi

Connecticut Thomaston klise binası ne oldu

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki klise 6 yıl önce şehirde yaşayan Makedonyalılar tarafından camiye dönhüştürüldü. 30 Osmanlı Makedon ailesinin yaşadığı Thomaston'da, civarda yaşayan Müslümanların ve Makedonya’dan göç eden ailelerin sık sık ibadet ve birlikte vakit geçirmek için geldiği camide Diyanet’ten bir imam görev yapıyor. 

Akşam'da yer alan habere göre, Nur Cami Derneği’nin Başkanı Mensur Mersin, ‘Burası eskiden kiliseydi. Kiliseden sonra gece kulubü oldu. Bir ibadet yerinin disko dönüşmesi bizi derinden yaraladı. Ve o an binayı satın alıp cami yapmak istedik. 40 kişi cami için uğraştık. Minaremizi ve ahizemizi özel olarak Türkiye’den getirdik. Nur Cami Derneği’nin yönetim kurulu üyesi Sezai Vahid 20 Aralık 2013 yılında bankaya nakit para vererek satın aldık. Faiz ve haram asla girmedi. 25 Mayıs 2014 yılında Miraç Kandilinde...