03 / 05 / 2024

Corendon Turizm firması

Corendon Turizm firması

1997’de Hollanda’da Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu tarafından kurulan Corendon Turizm Grubu, 650 milyon dolar ciroyla 2013’te Hollanda ve Belçika tur operatörleri arasında ilk 3’e girdi.

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Corendon, Curaçao Adası’nda 150 milyon Euro yatırım yapacak!

Bünyesinde 9 otel, üç havayolu ve tur operatörü bulunan Corendon Turizm Grubu, Karayipler Curaçao Adası'nda toplam 150 milyon euroluk yatırım yapacak. Şirket bu yılın sonunda 1.2 milyar euro ciro hedefliyor...

Corendon en büyük otelini açacak!

2018 hedeflerini açıklayan Corendon Turizm Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Corendon Hotels and Resorts ismi altındaki otel zincirine de 2018'de iddialı bir otel daha ekleyeceklerini ifade etti.

Corendon Turizm'den yurtdışına otel atağı!

Yıldırım Karaer, Corendon Turizm'in yurtdışındaki otel projelerini anlattı. Karaer "Amsterdam’da Corendon Airport City adlı, 600 yatak kapasiteli yeni bir projemiz var. Barselona ve Londra’da iki projemiz var bunlarla ilgili görüşmeleri tamamlamak üzereyiz." dedi.

İbiza'da ilk Türk oteli açıldı!

Yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarıyla dikkat çeken Corendon Turizm Grubu, İspanya'daki oteli Marble Stella Maris'in açılışını gerçekleştirdi.

Corendon Turizm Grubu 2 otel daha açtı!

2014 sezonu itibariyle otelcilik sektöründe büyük bir atak yaparak adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu, bünyesine 2 yeni otel daha eklediğini açıkladı.

Corendon Turizm Grubu, Amsterdam'da 3. otelini açacak!

Hollanda ve Türkiye'nin önde gelen turizm gruplarından Corendon, Avrupa'da yatırım atağına kalktı. Türkiye'de 5, Amsterdam'da da 2 oteli bulunan grup Amsterdam, Barselona ve İbiza'yı da radarına aldı.

Corendon Turizm Grubu Amsterdam'da 2 otel açtı!

Bodrum, Çeşme ve Antalya'da toplam 5 oteli bulunan Corendon Turizm Grubu, Amsterdam'da arka arkaya iki birden otel açtı.

Corendon Turizm Avrupa'da otel açacak!

Corendon Turizm Grubu, rotayı yurtdışına çevirdi. Türkiye'de 5, Amsterdam'da 2 oteli bulunan şirket, Barselona ve İbiza'da da otel açmak için kolları sıvadı.

Old Fort'un üzerinde 200 kişilik otel açıldı!

İngiltere'de bir turizm firması Wight Adası açıklarında 1880'de yapılan Old Fort'un (Eski Hisar) bulunduğu küçük adanın üzerine yuvarlak şekilli bir otel inşa etti. Açılışı bu hafta yapıldı.

Antalya'da 4 turizm şirketine soruşturma!

Rekabet Kurulu, Antalya' da turizm sektöründe faaliyet gösteren 4 teşebbüs hakkında soruşturma açtı. Kurul, Antalya'da bulunan 4 turizm firmasına soruşturma açılması kararını verdi...

3 önemli turizm şirketi Kilit Global markası altında birleşti!

Turizm sektörünün önde gelen üç önemli şirketi Kilit Global firması altında birleşti. Güç birliğinin Türkiye turizmi için özellikle Antalya için çok olumlu sonuç vermesi bekleniyor.

Metro Travel Girne şubesi açıldı!

İstanbul merkezli MSN Turizm firmasının Karşıyaka Girne şubesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışa MSN Turizm Genel Müdürü Nejat Erbil Ağman, Şube Müdürü Halil Safi Bahşi katıldı...

Corendon Turizm firması Haberi

Corendon Turizm firması

2013’te 750 bin Hollandalı ve Belçikalı, Corendon’u tercih ederken bunlardan 500 bininin tatil tercihi Türkiye oldu.

Corendon Turizm Grubu’nun bünyesindeki Antalya merkezli Corendon Airlines ise bugün 36 ülkede 150 havalimanına uçan uluslararası bir havayolu konumuna ulaştı. Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2014 Nisan ayı itibariyle Almanya pazarına hızlı bir giriş yaptıklarını ve bu yıl taşıyacağı Alman turist hedefini yaklaşık 15 havalimanından 250 bin koltuk olarak belirlediklerini bildirdi.


Otelcilik hizmeti de var

Corendon Turizm Grubu, 900’ün üzerinde personeli istihdam eden; Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines, Corendon Touristic, Corendon Travel Holland, Corendon Travel Belgium ve Corendon Hotels gibi sektörlerinde söz sahibi şirketleri bünyesinde barındırıyor. Grup, işlettiği otel sayısını 5’e çıkararak otelcilik sektöründeki yatırımlarını genişletti.


Hedef 2.5 milyon yolcu

Corendon Airlines, 2014’te yüzde 10-15 büyümesi...