29 / 04 / 2024

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.



Dünya genelinde ticaret devleri arasında yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine biri daha eklendi. Online uçak bileti, tur, konaklama ve VIP transfer platformu Shallwego’yu da bünyesinde barındıran ACY Şirketler Grubu'nun ACY Global, ACY Filo ve ACY Turizm şirketleri için konkordato ilan ettiği öğrenildi.

TÜM ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILDI, PARALAR ÖDENMEDİ

Turizm Güncel'in haberine göre, şirketin tüm çalışanlarının işten çıkarıldığı ve paralarının ödenmediği belirtilirken konkordatoya giden şirketin 40’a yakın çalışanının mağdur olduğu, çalışanların maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadığı bununla birlikte tedarikçilerin borçlarının da ödenemediği ifade ediliyor.

ŞİRKETİN SAHİBİ VE CEO’SUNA ULAŞILAMIYOR

Şirket çalışanlarının aktardığına göre; Shallwego’nun ofisinin kapalı olduğu, şirketin sahibi Ahmet Cemil Yıldırım’a ve CEO Burcu Eslek’e ulaşılamıyor.

Adana ve Denizli'de otelleri bulunan aynı zamanda da Shallwego’nun kurucusu Ahmet Cemil Yıldırım geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Yenibosna’da bulunan 230 odalı Adela Oteli satın almıştı. Şirket tarafından yapılan açıklamada otelin yenileneceği ve 3 ay aradan sonra yeniden hizmete başlayacağı belirtilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön