29 / 04 / 2024

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.



Bursa ve çeşitli ülkelerde inşaat faaliyetlerine devam eden Taham İnşaat’ın ekonomik sıkıntılar sebebiyle iflas ettiği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 33 sene devam eden global tecrübesiyle tanınan şirketin iflası, devam eden inşaat çalışmalarının durmasına neden oldu.

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre inşaat sektöründe faaliyet gösteren Taham İnşaat, konkordato süresinin uzatılması talebinin reddedilmesi üzerine iflasını açıklamak zorunda kaldı. Aktarılan detaylara göre Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın iflası da kesinleşti.

33 yıllık uluslararası deneyim sahibi olan Taham İnşaat’ın iflası mahkeme kararıyla resmiyet kazanmış oldu. Bursa İflas Müdürlüğü, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflas kararını açıkladı. 

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi: “Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 20 Mart 2024 tarihli ve 2021/480 E. numaralı kararı uyarınca, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflası ilan edilmiş ve iflas işlemleri aynı gün saat 14:24 itibarıyla başlatılmıştır. İcra İflas Kanunu’nun 166. maddesi uyarınca kamuoyuna ilan edilir.” 

Taham İnşaat’ın tamamlanmış olan yurt dışı projeleri arasında Madrid, Berlin, Köln, Hamburg, Frankurt, Münih, Bamako ve Cumberland gibi lokasyonlar bulunuyor.

SIRBİSTAN'DAKİ TÜRK İNŞAAT ŞİRKETİ DE İFLAS ETMİŞTİ


Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketi ile bağlantılı olan Türk inşaat şirketi Juno inşaat da iflas etmişti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Juno inşaat'ın iflasıyla ilgili gelişmelere Ticaret Sicil Dairesi'nin internet sitesinde yer verilmemişti ancak birkaç gün önce günlük Danas gazetesinde yayınlanmış olan bir ilana göre; Belgrad Ticaret Mahkemesi Vemus Transport şirketinin teklifini kabul ederek, aleyhine iflas davası açtı. Bahse konu olan şirket ise Juno İnşaat'tı. 

Ev sahibiyle kira tartışması yaşamak mı, krediyle ev almak mı? Vatandaşlar ne dedi?

150 millet bahçesi 20 milyar TL'ye mal oldu! Hangi millet bahçesinin maliyeti ne kadar? 

TOKİ'den peş peşe hem Nisan hem de Mayıs 2024 müjdesi! 14 kampanyada tam 3 bin 629 yeni konut geliyor!


Geri Dön