28 / 04 / 2024

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 



Avrupa'nın büyük emlak şirketleri arasında yer alan Signa'nın iki önemli birimi iflas için başvuruda bulundu.

EMLAK KRİZİ GİTTİKÇE BÜYÜYOR!

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Signa Prime Selection'ın bugün Viyana'da yeniden yapılanma başvurusunda bulunduğu açıklandı. Signa Development Selection'ın ise yarın başvuru yapacağı belirtildi. Signa'nın yaptğı açıklamada son aylarda dış faktörlerin gayrimenkul sektörüne yönelik olumsuz etkilerin olduğuna değinildi.

 Avrupa da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

5,56 MİLYAR DOLARLA İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Signa Holding, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yüksek profilli projelere ve büyük mağazalara sahip yaklaşık 1.000 şirketten oluşuyor. Holding, geçen ay yaklaşık 5,56 milyar dolar borçla iflas başvurusunda bulunmuştu.

İflas başvurusu yapan Prime Selection, Signa'nın en büyük gayrimenkul bölümünü oluşturuyor. Şirketin 19,3 milyar euro değerinde 54 mülk ve 4,5 milyar euro borcu bulunuyor. Prime Development'ın bilançosu ise 4,6 milyar euro civarında seyrediyor.

Öte yandan şirketin gayrimenkulleri arasında Viyana'daki Park Hyatt, Berlin'deki KaDeWe ve Hamburg'da inşaatı durdurulan Elbtower yer alıyor.

 Avrupa da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

ALMANYA HALKI  KİRASINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

Diğer Avrupa bölgeleriyle birlikte, uzun bir süre boyunca Almanya'daki emlak sektörü, düşük faiz oranları ve güçlü taleple beslenen bir patlama yaşadı. Fakat, bankaların finansmanı sıkılaştırması ve işlemlerin durması sebebiyle faiz oranlarında ve maliyetlerde keskin bir artışla manzara büyük ölçüde değişti, büyüme durdu ve emlak geliştiricileri iflasa sürüklendi.

Öte yandan Almanya'da yaşayanlar, pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorluk yaşıyor.  Almanların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Konut satışları 1,2 milyon seviyesinde yılı kapatır!

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Geri Dön