28 / 04 / 2024

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.



Kırgızistan'ın güneyinde  yer alan bir köyde evli kadınlar arasında bir intihar dalgası yaşanıyor. BBC Kırgızistan’ın haberine göre, Batken bölgesine bağlı 8 bin kişilik yerleşim yeri olan Andarak’ta Kırgızistan vatandaşı on Tacik kökenli kadın canına kıydı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Azattık Haber Ajansının Kırgızistan servisi, bir sene içerisinde  on kadının intihar ettiğini ve altısının da yaşamını yitirdiğini belirtti.

İNTİHAR SALGININ ANA SEBEBİ KONUT KRİZİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre BBC, olayın neden gerçekleştiğinin belirsiz olduğunu iddia ederken, dünyanın önde gelen basın kuruluşları arasında yer alan Eurasianet bölgede çalışma yürütmeye karar verdi.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı detaylara göre, Eurasianet köydeki insanlarla konuştuğunda, mevcut konut arazisinin olmaması, birçok geniş ailenin tek çatı altında yaşaması intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Kırgızistan da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre aynı zamanda Tacikistan ve Kırgızistan sınırında yaşanan çatışmalar sonucunda ölümlerin ve yerleşim yerlerinde yıkımın arttığı gözlemlendi. Yaşanan bu karmaşa bölgedeki insanların hem aile hem de sosyal hayatlarını etkiledi. Verilen bilgilere göre yetkililerce, Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki sınır krizinin neredeyse çözüldüğü iddia edilse de söz konusu bölgede konut sorununun devam etmesi muhtemel gözüküyor.

YETKİLİLER, İNTİHAR SALGININI ÖNLEMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bölgenin bağlı olduğu Sumbulinsk Belediye Başkanı Emil Zoroyev, yaşanan intiharları önlemek amacıyla harekete geçtiklerini belirtti. Sumbulinsk Belediye Başkanı  Zoroyev, yerel yetkililerin intihar salgınıyla mücadele etmek amacıyla aktivist gruplar, kadın konseyleri ve bölgedeki ihtiyarlarla birlikte çalıştığını belirtti.

Kırgızistan’ın Andarak köyünde yaşanan intihar salgının geleceğini ise şu an için kimse kestiremiyor. Yetkililer, salgını önlemek amacıyla harekete geçmiş durumda olsa da yerel halk bunun zor olduğunu düşünüyor.

 

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön