27 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.



İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkımlarına başlandı.

Konu ile lgili olarak aktarılan detaylara göre Büyükçekmece Fatih Mahallesi'ndeki Cengiz Topel, Şehit Gaffar Okkan ve Vehbi Koç caddelerinde gerçekleştirilen çalışmaları Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Dekanı ve AFAD Kurul Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy da yakından takip etti.

Paylaşılan detaylara göre Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, basın mensuplarına konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, olası Marmara depremi göz önünde bulundurularak kentsel dönüşüm konusunda hızlı hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Büyükçekmece de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplam 18 bin metrekarelik adayı yıktıklarını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burası sıvılaşmanın yoğun olduğu en tehlikeli bölgelerden. Toplamda 1.500 vatandaşımızın bu sayede canı kurtarıldı. Büyükçekmece Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını çok iyi yöneten bir belediyedir. Biz 50 binden fazla konutu yeniledik. Yalnızca vatandaş, belediye ve müteahhit üçgeninde yaptık. Olası Marmara depremi yaşanmadan, halkımızın can ve mal güvenliğini garanti altına almaya çalışan bir belediyeyiz. Yaklaşık olarak yüzde 35'lik bir bölüm kaldı. 3-3,5 sene içinde bitiririz." dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, kentsel dönüşüm çalışmalarını Kumburgaz ve Tepecik'te devam ettireceklerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada herhangi bir finansal sorun olmadığı için bu konuda çok daha hızlı gittiklerine değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Yalnızca bina yıkmıyoruz, şehri yeniliyoruz. Otopark ve peyzaj sorunlarını da çözüyoruz. Kentin silüetini değiştiriyoruz. Yeni bir Büyükçekmece'yi halkımıza hediye etmeye devam ediyoruz." dedi.

Yine verilen detaylara göre Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçede kentsel dönüşümün yaklaşık 4 sene içinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy da yaptığı açıklamada  beklenen İstanbul depremi öncesi gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirerek her an Marmara'da bir deprem riskinin olduğunu söyledi.

 

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

ÖİB'nin Kartal arsası için en yüksek rakam Vera Konsept GYO'dan! 


Geri Dön