27 / 04 / 2024

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.



Her geçen gün büyüyen barınma krizine karşı en çok dillendirilen çözümlerden olan sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Türkiye’de kiralamaya dönük alternatif gayrimenkul üretimini yapan şirketlerden Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı konut projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre, 2016’ yılından bu yana sadece öğrenciye yönelik kiralanabilir alternatif konut üretimi yaptıklarını ifade eden Erkanlı, bu yol ile hem öğrencilerin barınma sorununu azaltmayı hem de enflasyon karşısında risksiz yatırım arayan yerli yatırımcıya alternatif sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Kiralamaya dönük konut ve öğrenci evi için yatırımcılara uygun krediler verilmesi gerektiğinin altını çizen Erkanlı “Birçok ekonomist enflasyona karşı tek silahın faizler olamayacağını, yapısal adımlar atılması gerektiğini de söylüyor" diye ifade ederek, "Kira enflasyonu için bu yapısal adımları atmanın zamanı geldi de geçiyor.” dedi.

Unliva öğrenci evi projesine ilişkin ise Erkanlı, “Buradaki gelirin yüzde 55’i yatırımcıya kalıyor. Yatırımcı ayrıca konutun değer artışından da kazanıyor” şeklinde konuştu.

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İnşaat maliyet enflasyonunun inanılmaz bir seviyeye geldiğini ve konut fiyatlarında düşüş beklemediğini kaydeden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, kira sorununun çözümü için kiralık sosyal konut önerisinde bulundu.

Dünya gazetesinde yer alan detaylara göre Türkiye’de yaklaşık 7 milyon kiracının karayan yarası haline gelen kira sorununun çözümüne ‘kiralık sosyal konut’ önerisi yapıldı. Konut fiyatlarında maliyet karşısında bir düşüş beklemediğini kaydeden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, fonların devreye girmesi ile birlikte kira öder gibi borçlandıracak sosyal konut modelleri geliştirilmesinin, hem ev sahipliği oranını artıracağını, hem de kira sorununu çözümüne katkıda bulunacağını söyledi.

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

En uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek! Hem özel hem kamu! Krediye erişimde yeni dönem resmen başlıyor!


Geri Dön