03 / 07 / 2024

33 yıllık dev inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! 

33 yıllık dev inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! 

Türkiye'nin dev inşaat şirketleri arasında olan Taham İnşaat iflas bayrağını çekti, inşaat firmasının projeleri yarıda kaldı. 



Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Afrika'da da projeleri bulunan 33 yıldır faaliyet gösteren Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 

MAHKEKEME İFLAS KARARI VERDİ!

Bursa'nın tanınmış şirketlerinden biri olan Taham, borçlarını yapılandırmak için konkordato talep etmişti. Şirket, verilen sürenin tekrar uzatılması için mahkemeye başvurdu. Ekonomim'de yer alan habere göre, ancak şirketin konkordato süresinin uzatılması talebi Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme Taham İnşaat'ın iflasına karar verildi.

TÜM PROJELERİ YARIDA KALDI!

Bu kararın ardından Taham İnşaat’ın tüm faaliyetleri durduruldu. Türkiye, Avrupa ve Afrika'daki projeleri yarım kaldı. 1991 yılında kurulan şirket, Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarından biriydi. Konut, otel, ofis binaları ve altyapı projeleri gibi birçok alanda faaliyet gösteriyordu.

TAHAM YAPI HAKKINDA!

Taham Yapı, Almanya kökenli 33 yıllık uluslararası deneyimi ve değerleri olan bir şirkettir. Ülkemizin yapı anlayışını değiştirme misyonuyla gerçekleştirdiği farklı ve çizgi dışı projeleriyle Türkiye ekonomisine katma değer, insanımızın yaşamına da artı değer sağlamakta.

1991 yılında kurulan şirket, Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarından biriydi. Konut, otel, ofis binaları ve altyapı projeleri gibi birçok alanda faaliyet gösteriyordu.
 

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Geri Dön